Yörede “Çorumlu Zübeyir” olarak tanınan Türk Halk Müziği Sanatçısı Zübeyir Haksever, Ak Parti’den Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 13 yıl görev yaptıktan sonra iki yıl önce memleketi Kargı ilçesine dönen Zübeyir Haksever, Kargı’nın başta turizm potansiyeli olmak üzere kalkınma için önemli hamleler yapacağını belirtti.

Kargı’nın önemli potansiyellere sahip bir ilçe olduğunu kaydeden Haksever “Kargı, gerek doğası ile gerek güzel insanları ile dünyanın en şirin ilçesi. Nüfus bakımından küçük bir ilçe olsa da yerel potansiyellerine bakıldığında aslında çok güçlü bir ilçe. Başta turizm olmak üzere Kargı’nın tüm potansiyellerini değerlendirmemiz gerekiyor. Kargı’nın kalkınması buna bağlı” dedi.

Haksever, Büyükşehirlerdeki sosyal belediyecilik anlayışını da Kargı’ya kazandırmayı hedeflediğini belirterek “13 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalıştım. Türk Halk Müziği Sanatçısı olarak sivil toplum örgütleri ile hep iç içe oldum. Bir şehrin ilerlemesi için halkın tüm kesimleri ile barışık olması gerekiyor. Kargı halkı ile kucaklaşacağız ve hep birlikte el ele Kargı’mızı kalkındıracağız. Kargı sosyal belediyecilikle anılacak.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim