Moskova CSKA Arena’da (VTB Buz Sarayı) gerçekleştirilen ve ünlü sanatçıların sahne aldıkları gala programının açış konuşmasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı.

Farklı ülkelerden gelen gençlerin yaptıkları gönüllülük çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunulan Forum’da, Türkiye Genç Girişimcilik Platformu Başkanı Ahmet Doğan da gerçekleştirmiş olduğu Türk Kızılayı kan bağışı, köy okullarına yardım ve madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları gibi gönüllü faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Kargı’nın Pelitçik köyünden olan ve İstanbul’da ikamet eden Ahmet Doğan, Moskova’da gerçekleştirilen Forum’da Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadığını belirterek, “Her ülkenin temsilcisine önceden belirlenmiş iyi işler programı kapsamında görevler verilmişti. Katılımcılar bazı hayır kurumları, sosyal ve kâr amacı gütmeyen organizasyonları ziyaret ettiler. Böylece dünya gönüllüsü olmaya bir anlam daha kattılar. Bana da II. Dünya Savaşı Gazileri anısına, Moskova’da yaptırılan hastanede tedavi olan hastaları ziyaret etme görevi verildi. Benim için çok büyük bir deneyim oldu. Orada yaşadıklarım, görüştüğüm, konuştuğum hastalar ve dünyanın her yerinden edindiğim dostlar, Türk ve Türkiye aşığı olan Ruslar ile tanışmak, onların samimi ve misafirperver yaklaşımlarını hissetmek inanılmaz güzeldi.” diye konuştu.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim