Yunus Emre İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Kd. Bçvş. Göksel Türkyılmaz, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Hamdi Özata, trafik personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Uzman J. Çvş. Evliya Altın, "Ülkemizin kanayan bir yarası olan trafik kazalarını azda olsa azaltmak, kaybedilen onca cana ve milyonlarca maddi zarara bakıldığında bizim bu iş için daha geç kalmamamız geretiği kanaatindeyiz. O bakımdan atalarımızın dediği gibi, ’Ağaç yaşken eğilir’ sözünden de yola çıkarak çocuklarımıza daha bu çağlarda trafik bilincini aşılarsak ileride toplumumuza daha ilgili ve daha duyarlı birer fert kazandırmış oluruz. Bu çalışmaları hayata geçirmek maksadıyla sorumluluk bölgemizdeki güzide okullarımızdan biri olan Akkise Köyü Yunus Emre İlkokulu öğrencileri bizlere trafik ile ilgili resim ve şiir dalında çalışmalar yaptılar. Bizde bu duyarlı öğrencilerimizin sergiledikleri bu performanslar için teşekkür ediyor, herkesi trafik kurallarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz’’ dedi.
Etkinlik daha sonra öğrencilerin okudukları şiir, hazırladıkları gösteri ve yarışmalarla devam etti. Öğrencilerin hazırlayıp oynadıkları ‘Kazazede’ adlı skeç büyük beğeni toplarken, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Erdoğan tarafından verildi.


Editör: TE Bilisim