Temmuz ayı içerisinde gece geç saatlerde yıllardır kullanılmayan ve köy merkezinde bulunan geçimini hayvancılıkla sağlayan Rıza Moral'a ait boş samanlıkta çıkan yangına köy halkı ve Kargı Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından ani müdahale edilmesiyle komşu evlere sıçraması önlenerek büyük bir facianın eşiğinden dönülmüştü.

İlk yangının etkisi devam ederken, iki hafta ara ile yine yanan samanlığın on metre yukarısında bulunan saman dolu iki samanlık 20 Temmuz 2018 Cuma gecesi yine geç saatlerde yanarak, köy halkı ve itfaiye ekiplerinin seferberliği ile saatler süren söndürme çalışmaları sonrasında yine büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Büyük maddi hasarın oluştuğu her iki yangın için Jandarma inceleme başlatırken, Kargı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı.

KÖY HALKI TEDİRGİN

İki hafta arayla çıkan yangınların ardından köy halkı korku dolu anlar yaşıyor. Yangın mağduru Rıza Moral, “Köy halkı olarak tedirginiz. İki hafta arayla çıkan yangınlar büyük mal kaybı yaşattı. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması. İlk yangının yıllardır kullanmadığımız boş samanlıkta çıkması bile bende herhangi bir şüphe yaratmadı. Ancak iki hafta arayla tekrar bana ait bir samanlığın yanması kundaklama şüphesi yarattı ve gerekli mercilere olayın araştırılması için başvurdum. Allah korusun bir yangın daha çıkması halinde can kaybı yaşanmasından korkuyorum” dedi. (İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim