Kargı Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Emniyet Amirliği personeli tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan etkinliğe Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Rufai Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Tayfun Köksal, İlçe Emniyet Amiri Komiser Y. Deniz Demirel, AKP İlçe Başkanı Sacit Özdemir, daire amirleri, muhtarlar, emekli emniyet personeli, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Kargı Polis Merkezi Amiri Başpolis Memuru Hasan Poyraz bir konuşma yaptı.

Emniyet Teşkilatı’nın, halkın can ve mal güvenliğini korumak, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak için çok önemli görevler üstlendiğini hatırlatan Hasan Poyraz, “Türk Polisi bu görevleri yerine getirirken kanunların verdiği yetki ile gece-gündüz demeden hizmet etmektedir. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için canını feda etmekten çekinmemektedir.” dedi.

Kutlama etkinlikleri, ilçedeki okullarda Polis Haftası nedeniyle düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

İlköğretim öğrencileri arasında yapılan resim yarışmasında ilk üç dereceyi alan Gülsena Poyraz, Zehra Birol ve Ecrin Demircioğlu’na ödüllerini Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen; ortaokul öğrencileri arasında yapılan şiir yarışmasında kürsüye çıkan Aybüke Akyol, Merve Çiçek ve Cemre Zülal Kaya'ya ödüllerini Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Rufai Şahin verirken, lise öğrencileri arasında yapılan kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren Buket Korkmaz, Tuğçe Çıplak ve Merve Kayakıran ise ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Tayfun Köksal’ın elinden aldılar.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim