Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve ekibi, Kargı ilçesine gelerek okul yeri için incelemelerde bulundular. Rektör Alkan, Kargı programı çerçevesinde ilk olarak Kargı Kaymakamı Muhammed Çetin’i makamında ziyaret ederek, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ile birlikte istişarelerde bulundu.

Ardından METEM, Cumhuriyet YBO pansiyonu ve eski kütüphane binasına gidilerek incelemelerde bulunuldu. Rektör Alkan’a, Kargı Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın tarafından okullar ile ilgili bilgiler verildi.

Rektör Alkan ziyaretlerde yaptığı konuşmada “İlçemize yapılacak olan yüksekokul için gerekli bina yeri çalışmalarımızı başlattık. İstişareler sonucunda uygun göreceğimiz okul binasının yeri öğrencilerimizin tüm isteklerini tam şekilde karşılayabilecek durumda olması gerekiyor. Bunun için her ayrıntıyı düşünerek karar alacağız” dedi.

ÖNCELİK CUMHURİYET YBO PANSİYON BİNASI

Okul ve pansiyon binalarının incelenmesinin ardından, sosyal tesislere yakınlığı, alanının genişliği ve binanın uygunluğuna bakıldığında şu an yüksekokul için uygun görülen bina büyük olasılık Cumhuriyet YBO pansiyon binası görünüyor. Rektör Alkan ve ekibi incelemelerin ardından Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’i makamında ziyaret ederek, değerlendirmelerde bulundu. Net kararın kısa süre içerisinde alınacağı belirtildi.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim