Kargı Fen Lisesi öğrencileri toplu olarak Kızılay’a kan bağışında bulundular. Her yıl dört kez Kargı ilçesine gelen gezici kan toplama aracı iki gün boyunca Kargı Belediyesi giriş katında ‘Kan ver hayat kurtar’’ sloganıyla Kargılılardan kan bağışı kampanyasına destek istedi. Kargı Fen Lisesi’nde eğitimlerine devam eden yaklaşık 30 öğrenci kampanyaya destek vermek için Kızılay’a müracaat ederek kan bağışında bulundu.
Kan veren öğrencilerden Furkan Uğur, "Kan vermek, hayat kurtarmakla birlikte sağlık açısından da faydalı. Bu nedenle arkadaşlarımızla birlikte topluca kan vermek için geldik. Bir dahaki kampanyaya okul olarak daha fazla kişiyle katılmayı planlıyoruz" dedi.

“HER VATANDAŞI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM”
Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi Dr. Yeşim Yılmaz ise öğrencilere kan bağışı konusundaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Kan bağışının önemine dikkat çeken Yılmaz, kanın üretilemeyen tek ilaç olduğunu belirterek, "Hastanelerde kan ihtiyacı olan hastalara sadece bizim bağışlarımız yoluyla kan gidiyor. Kan ise üretilemeyen tek ilaç. Bu nedenle hastaları mağdur etmemek için, kendimizi mağdur etmemek için her vatandaşı kan bağışına davet ediyorum." şeklinde konuştu. (İHA)
Editör: TE Bilisim