Kütüphane Haftası kapsamında Kargı Şehit Suat Yaşar İlçe Halk Kütüphanesi’ni öğrencileri ile birlikte ziyaret eden Atatürk ilkokulu 2-A sınıfı öğretmeni Emre Bıyık, öğrencilerini toplu olarak devamlı kütüphaneye getirdiklerini belirterek, "Günümüz şartlarından dolayı, çocuklarımız daha çok bilgisayar gibi teknolojik aletlerle dünyayı öğrenmeye çalışıyorlar. Fakat kitaplar daha çok bilgi öğretiyor ve zihnimizi geliştiriyor. Elimizden geldiğince kitap sevgisini çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz’’ dedi.
Öğrencilerden Mustafa Eken kitapların önemine dikkat çekmek için kütüphaneye geldiklerini belirterek, "Kütüphanelere sık sık gelinmiyor. Ben arkadaşlarımdan kütüphaneye daha sık gelmelerini istiyorum. Kitaplar bütün bilgilerin kaynağıdır. Kitaplar olmasa bilgide olmaz. Bu yüzden daha çok kitap okumaya gayret etmeliyiz’’ diye konuştu.
Öznur Altınoğlu ise Kütüphaneye sürekli geldiklerini, haftada bir okudukları kitap sayısını ikiye çıkarttıklarını, bu alışkanlığı Türkçe öğretmenleri sayesinde kazandıklarını belirtti.
Begüm Taner adlı öğrenci'de, "Kütüphanelere sadece Kütüphaneler Haftası’nda değil her zaman gelinmeli, kütüphanelerimiz önemini yitirmemeli’’ şeklinde konuştu.
Kütüphane görevlisi Hüseyin Çiçek ise kütüphanelere olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, ‘"Bu hafta kütüphanemizi 519 öğrenci ve öğretmen, 37 yetişkin vatandaşımız ziyaret etti. Şuan için ilgiden memnunuz ancak kütüphanelere olan ilgi her geçen gün azalmaktadır’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilisim