Kargı Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kargı Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Türk ve 30 köy muhtarı katıldı. Kargı Mal Müdür V. Erdem Kalkan, "Kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerinin satışını düzenleyen "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 12. maddesi ile 2B olmayan Hazine'ye ait tarım arazilerinin kullanıcıları, kiracıları veya hissedarlarına, söz konusu arazileri 2B arazileri ile aynı şartlarda satın alma imkanı getirildiğini söyledi.
Kalkan, ilçe merkez mahallelerinden Bahçelievler, Mihrihatun, İmambey ile belediye mücavir alanı sınırları içerisinde bulunan muhtarlıklardan Avşar, Beygircioğlu, Çakırlar, Çeltiközü, Dereköy, Yeşilköy, Halılar köylerinin bu kanundan yararlanamayacaklarını belirtti.
Belirtilen arazilere sahip olmak için gerekli şartları da açıklayan Kalkan, "Hak sahibi olmak isteyenler 31.12.2011 tarihi itibariyle bu arazileri en az 3 yıldan beri tarımsal amaçlı kullanmış yada halen kullanmaya devam ediyor olmaları veya 31.12.2011 tarihi itibariyle en az 3 yıldan beri kiralamış ve kira sözleşmesi halen devam ediyor olması gerekmektedir. Hisseli Hazine taşınmazlarında ise kullanım ve süre şartlarına bakılmaksızın diğer hissedarlarına idarece tespit ve tebliğ edilen satış bedelini itiraz etmeksizin kabul etmeleri şartları ile doğrudan satış hakkından yararlanabilecekler’’ dedi.
Hazine'ye ait tarım arazilerinin kullanıcılarının, hissedarlarının veya kiracılarının, satış bedeli rayiç bedelin yüzde 50'sini ödeyerek araziyi satın alabileceğini belirten Kalkan, "Peşin ödemelerde ayrıca yüzde 20 indirim uygulanacak ve 6 yıla kadar faizsiz 12 taksit imkanı ile de ödeme imkanı sunulacak. Peşin almak isteyenler bu arazileri rayiç bedel üzerinden toplamda yüzde 70 oranında indirim ile almış olacak’’ dedi.
Kalkan başvuruların 27 Nisan 2015 tarihine kadar Kargı Mal Müdürlüğüne yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim