Bir grup doğa yürüyüşçüsü tarafından Kargı Başköy ve şelale mevkiini de içine alan gastronomi yolu güzergâhında organize edilen doğa yürüyüşüne Kargı Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.
Yürüyüşü organize eden Cemil Sözen, bu etkinliğin ilk amacının spor olduğunu, bununla birlikte Kargı’nın yayla, orman ve doğasını tanıtmak için güzel bir vesile olacağını belirtti.
Etkinliğin doğa yürüyüşü anlamında Kargı’da ilk olacağını belirten Sözen, “Bir grup arkadaşımızla hem spor yapmak hem de ilçemizin doğal güzelliklerini, yaylalarını tanıtmak için böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Etkinliğimize Kargı Kaymakamlığı ve Kargı Belediyesi de destek veriyor. İlk kez düzenleyeceğimiz bu etkinliğimizde yüzlerce kişinin ilçe dışından katılım yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinliğin bin 500 metre rakımda yapılacağını belirten Sözen, beklenen hava sıcaklığının ise 27 derece olduğunu ve yürüyüş güzergâhının yaklaşık olarak 8 kilometre, 3 saat olarak planladıklarını belirtti.
Sabah saat 09’da Kargı Belediyesi önünden araçlarla toplu yâda bireysel olarak hareket edilerek Kargı Tatil Köyü’ne gidileceğini belirten Sözen, "Kargı Tatil Köyü’nden başlanacak yürüyüşte ilk olarak şelaleye, oradan da gastronomi yürüyüş yolu güzergâhı takip edilerek tekrar Kargı Tatil Köyü’ne döneceğiz” dedi.
Sözen, yürümek, spor yapmak ve bunları yaparken yeni yerler görmek isteyen, ilçeden ve ilçe dışından herkesi 29 Mayıs 2016 Pazar günü etkinliğe beklediklerini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim