Cumhuriyet’in 94. yıl dönümü Kargı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kargı Stadı’nda yapılan kutlama törenine Kargı Kaymakam V. Azmi Yeşil, Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcıları Ahmet Rüfai Şahin, Kemal Yağbasan kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalarda ilk olarak Kargı Kaymakam V. Azmi Yeşil ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen öğrencileri selamladı. Daha sonra Kargı Kaymakam V. Azmi Yeşil günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yeşil Konuşmasında "Milletlerin kaderinde çok önemli günler, çok önemli savaşlar vardır. Bizimde tarihimizde İstiklal Savaşı’nın, Çanakkale Savaşının, Sakarya Savaşı’nın ayrı bir yeri ayrı vardır. Şairin dediği gibi 'Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' Mensubu olmakla gurur duyduğumuz Türk Milleti tarihin her safhasında kanını canını bu topraklar ve bu vatan için feda etmekten çekinmemişlerdir. Ecdadımızla gurur duyuyoruz. Allah milletimizi kıyamete kadar payidar eylesin. Saygılar sunuyorum ve bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi, şiirler okundu. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim