Geceye Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Garnizon Komutanı Süleyman Erden, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Kar-Der Başkanı Mustafa Özsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köy camisinde okutulan mevlidi şerifin ardından toplu halde yapılan kına merasimiyle askerler ve aileleri onurlandırıldı. Okunan Kuranı-ı Kerim’in ardından yapılan çok güzel bir programla gençlerin kınaları yakıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Köy Muhtarı Muharrem Türk, “Askere uğurladığımız kardeşlerimizin büyük bir görev bilinci içerisinde, kendi üzerlerine düşeni kutsal bir şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Ana ocağından asker ocağına giden kardeşlerimize sağlık ve sıhhat içinde yüce Allah’ım teskerelerini almayı nasip etsin” dedi.
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ise, “Askerlik erkekler için namus borcu, vatan borcudur. Dileğimiz kardeşlerimin kazasız, belasız vatani görevlerini tamamlayarak, ailelerine kavuşmalarıdır. Vatan sizlere emanet, şimdiden hayırlı tezkereler, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılanlara yapılan ikramların ardından program sona erdi.
(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim