Kargı Hükümet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından başlayan tören İlçe Tevfik Kış Stadında öğrencilerin hazırladıkları gösterilerle devam etti.

Törene, Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı V. J. Asb. Kd. Bçvş Yasin Erkan Söylemez, İlçe Emniyet Amiri V. Kıdemli Başpolis Hasan Poyraz, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Kargı Milli Eğitim MüdürüAhmet Genç, Kargı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Kargı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, Kargı TSM Başkanı Dr. Hasan Danacı, Ak Parti Kargı Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Esra Peker, Ziraat Bankası Müdürü Hilmi Bakıcı, daire amirleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen Kargı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç konuşma yaptı. Ahmet Genç, “Bu güzel günde hep birlikte olmamıza vesile olan ülkemizin ve beraberliğimizin yoğun temsil makamı TBMM’nin açılışının 99. Yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün milletimizin iradesini ortaya koyduğu hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk milletine verildiğinin TBMM’nin milletin sesi olduğu bir gündür. Bu bayram ilçemiz, ülkemiz ve dünya çocuklarına kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde, çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak bu milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Türk tarihinin gurur dolu sayfalarının yeni ve gelecek nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni bir Cumhuriyet gönüllülerinin bu bilinç ve sevgiyle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar önemli vesiledir” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı anlatan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilirken öğrencilerin dans gösterisi büyük beğeni topladı.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim