İlçe Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na sabah saatlerinde, İlçe Emniyet Amirliği tarafından sunulan çelenk ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam etti.

Törene; Kargı Kaymakamı Muhammed Çetin, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Rufai Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Süleyman Erden, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yrd. Deniz Demirel, AKP Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, Kargı Devlet Hastanesi Başhekimi Pratisyen Dr. Muhammet Kadir Demir, İlçe Millî Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın ve CHP Kargı İlçe Başkanı İsmail Hakkı Bolpaça’nın yanı sıra daire amirleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Baş Polis Hasan Poyraz, Emniyet Teşkilatı’nın, halkın can ve mal güvenliğini korumak, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi, çok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini anımsatarak, “Türk Polisi bu görevleri yerine getirirken kanunların verdiği yetki ile gece gündüz demeden hizmet etmektedir. Türk Polisi devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için, canını feda etmekten çekinmemektedir.” dedi.

Ardından sırasıyla kürsüye gelen Kargı Kaymakamı Muhammed Çetin ve Belediye Başkanı Zeki Şen de bire konuşma yaparak, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş yıldönümünü kutladılar.

Polis Haftası dolayısıyla okullar arasında yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından İlçe Emniyet Amirliği binasında Emniyet Amiri Komiser Yrd. Deniz Demirel tarafından kutlamalar kabul edilerek, ikramlarda bulunuldu.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim