Kargı Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soruk, “Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir’in organ bağışı haftası nedeniyle basında yer alan açıklamasında ‘Kargı organ bağışında Çorum ilçeleri arasında en az organ bağışı yapan ilçeler arasında’ cümlelerinden sorumluluk hissettik. Bu nedenle Ülkü Ocakları olarak organ bağışı kampanyası başlattık. Kampanyamızın örnek olması açısından ilk olarak şahsım adına organ bağışında bulunarak kampanyamızı başlatıyorum” dedi.

Herkesi organ bağışında bulunmaya davet eden Soruk, “Ülkemizde organ nakli bekleyen binlerce insan olduğu hepimizin malumudur. Organ nakilleri ile hayata tutunmak isteyen insanlara organlarımızı bağışlamayı, bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Öldükten sonra organların toprak olmasından çok başka bir bedende can bulması daha yerinde bir karardır. Bu nedenle organ bağışında bulunmak kutsal bir görevdir. Bağışta bulunmaya engel bir hastalığı bulunmayan tüm ülküdaşlarımızı ve vatandaşlarımız organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Soruk, organ bağışı kampanyasında bulunmak isteyenlerin gerekli formları Ülkü Ocakları Kargı İlçe Başkanlığı’ndan veya Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nden temine edebileceklerini belirterek, “Duyarlı herkesin umudunu kaybedenlere umut olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.(İHA)

Editör: TE Bilisim