Açılışta konuşma yapan ülkü ocakları Çorum İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü, Hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu. Kesilen kurban ve yapılan duaların ardından Kargı Ülkü Ocakları hizmet binasının açılış kurdelası Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü ve Kamu Sen Çorum İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Çorum Şube Temsilcisi Selim Aydın tarafından kesildi. Açılışın ardından binayı gezen katılımcılar daha sonra Ülkü Ocakları tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.


"Ülkücülere yakışır modern bina"
İftar programında bir konuşma yapan Kargı ülkü ocakları başkanı Murat Soruk, "2016 Ekim ayında ülkü ocakları Çorum İl başkanımızın taktirleriyle Kargımızda ülkü sancağımızı dalgalandırmaya başladık. 2 ay gibi kısa bir sürede ocağımız için yer temin ederek, Ülkü ocaklarına yakışır, modern ve donanımlı, içerisinde, konferans salonu, bilgisayar odası, mescit gibi alanların bulunduğu bir hale getirerek ocağımızı açtık. Kargı’da küllenmiş olan ülkü ateşini yeniden alevlendirmek amacıyla çıktığımız bu yolda hız kesmeden faaliyetlerimize başladık. Gençlerimizi bilinçlendirmek için düzenli olarak eğitim seminerleri düzenledik. Özellikle bu yıl genel başkanımız Olcay Kılavuz beyefendinin başlatmış olduğu 'Damarlarındaki asil kanı kirletme' projesi kapsamında gençliğimizi uyuşturucuya karşı uyaran seminerlerimize ağırlık verdik. Her Perşembe akşamı ocağımızda Kur'an-ı kerim tilaveti programlarımıza aksatmadan devam ettik. Sosyal sorumluluk projelerimizi kapsamında kış ayı başlangıcında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kışlık giyecek yardımı yaparak öğrencilerimizin yanlarında olduk. Ülkemizin zor günlerden geçtiği şu günlerde güvenlik güçlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek için teröre lanet yürüyüşleri düzenleyerek, ziyaretler gerçekleştirdik. Şehitlerimizin bizlere emanetleri olan şehit ailelerimizi belirli aralıklarla ziyaret ederek hiç bir zaman yalnız bırakmadık. Türkmen soydaşlarımız için başlatılan kampanyada 2 ton gıda yardımı yaptık.' şeklinde konuştu.


"Kargı ülkü ocakları Çorum'un yüzakı olacak" 
Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü'de, "Kargı’da ocak başkanımız yönetimiyle birlikte kısa bir sürede çok güzel hizmetlere imza attılar. Yani bizler gördük ki aslında insanlar inandığı zaman tek başlarına bile olsalar seslerini bütün şehirlere duyurabiliyorlar. Kargı ülkü ocakları Türkiye’nin çeşitli yerlerinden takip edilen örnek bir ocak haline geldi. Bizlerinde yüz akı oldular. Bizlerde Kargı ilçemizle, Kargı ülkü ocaklarıyla, Murat Soruk’la gurur duyuyoruz. Ülkücü hedefine varmak için mücadeleyi şeref sayan, çıktığı yolda yanımda arkamda kim var diye bakmadan mücadeleye koşan insandır. Gerekirse canı pahasına ülküsünü hedefini yerine getirmek için mücadele ediyorlar. Biz o mücadeleyi Kargı’da gördük. Daha bir yıl bile olmadan Kargı ülkü ocakları güzel bir ocak binası, güzel faaliyetler yapan bir ocak haline geldi. Buda bizim için gurur kaynağıdır. Bizler istiyoruz ki, ülkücü genç yiğitler yetiştirelim. Bugün bakıyorsunuz Güney Doğuda şehit olan yiğitlerimizin üç hilallerle, bozkurtlarla fotoğrafları çıkıyor ortaya. İşte onlar bu ocaklardan yetişiyor. Yani bizler vatan sevdalısıyız. Gerekirse bu vatan için canımızı veririz sözü işte bugün her yerde karşımıza çıkıyor. Bakıyoruz geçtiğimiz günlerde şehitlerimizin ruhu şad olsun, Diyarbakır’da, Lice’de, Şırnak’ta şehit olan askerlerimize bakıyoruz hepsi Ülkü Ocaklarında yetişmiş, bizim taşıdığımız ülkü değerlerini içlerine sindirmiş, annelerinin anneler gününü üç hilallerle, bozkurtlarla kutlayan yiğitler bugün göğsünü gere gere toprağa düşüyor. Bizler gerektiğinde her zaman ölümü göze alan insanlarız " şeklinde konuştu. 
Orta Mahalle Sanayii Caddesi üzerinde tadilatı tamamlanarak hizmete açılan hizmet binasının açılış törenine Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü, Kamu Sen Çorum İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Çorum Şube Temsilcisi Selim Aydın, Kargı Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soruk, Türk Eğitim Sen Osmancık İlçe Temsilcisi Mustafa Potuk , Osmancık, Alaca, Oğuzlar, İskilip, Tosya ilçe Ülkü Ocakları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim