Tarım Müdürü Sarı ilçede ilk olarak İlçe Kaymakamı Emre Çifçi’yi ziyaret ederek bir süre görüştü. Sarı ziyarette bundan sonra daha etkin şekilde yaşanan sorunların üzerinde duracaklarını dile getirdi.

Buradan İlçe Tarım Müdürlüğü’ne geçerek bilgi alan Orhan Sarı beraberinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, İl Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Müdürü Arzu Özkader, Kargı Ziraat Odası Başkanı Ali Tokmak ve ilçe köy muhtarları ile birlikte Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’i de makamında ziyaret etti.

Sarı ve Şen ziyarette ilçede hayvancılık teşviki, yetiştiricilerin projelerden yararlanabilmesi ve tarım alanları ile ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular. Başkan Şen nazik ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti.

“TULUM PEYNİRİ ÖNEMLİ DEĞER”

Sarı, ilçenin efsane ürünü Kargı tulum peyniri ile ilgili proje çalışmalarına en yakın zamanda başlayacaklarını, ilçede 800 yıldır geleneksel olarak üretimi yapılan, kendine özgü damak tadı olan Kargı yaylalarında envai çeşit bitkilerden beslenen inek, koyun ve keçi sütünden yapılan yöresel lezzet Kargı tulum peynirinin tanıtımına önem verilmesi gerektiğini belirtti.

İlçede yıllık 15 ton civarında pazarlaması yapılan ve yok satan bu ürüne gerekli desteği vererek, coğrafi işaret ve patent almaları gerektiğini vurgulayan Sarı, üretimi son derece zahmetli ve uzun olan bu ürünün Kargı ilçesi için önemli bir değer olduğunu, bu ürünü ülkede bilinen bir marka yapmaları için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Tulum peynirinin yapılışını unutturmamak ve yeni nesillere aktarmak için kurslar düzenleyerek kalıcı hale getirilmesi gerektiğini de belirtti.

YATIRIM İNCELEDİ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı daha sonra ise kurum ziyaretinin ardından ilçedeki hayvancılık yatırımlarını da yerinde inceledi. Köyleri de ziyaret eden Sarı, çiftçilerle sohbet ederek isteklerini dinledi ve tarım ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Hayvancılık yatırımlarını da yerinde inceleyen İl Müdürü Sarı, besi ahırlarında incelemelerde bulundu. İlçe Tarım Müdürü Coşkun'dan hayvancılık ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler alan Orhan Sarı, yetiştiricilerle de sohbet ederek, “Hayvancılık ve tarımın ekonomiye katkısı her zaman büyüktür” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim