Kargı Merkez Mihri Hatun Camii önünde vekâlet yoluyla kurban tanıtım ve kayıtlarının yapılmak üzere açılan stantta açıklama yapan Müftü Vekili Fatih Kocagöl, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşlarımızın keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 1993'den beri vekâletle kurban kesim programını gerçekleştirmektedir. Bu vesile ile 2018 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirlenmiştir.” dedi.

“Emanetlerimiz emanetimizdir.” düsturuyla yola çıkan TDV'nin, kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürüttüğünü belirten Kocagöl, Vakfın, dini esaslara uygun ve güven veren bir yapılanmayla bu yıl da gönül coğrafyasına hizmet etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Müftü Yardımcısı Kocagöl, “2017 yılında ilçemizde 32 vatandaşımız kurban vekâletlerini Türkiye Diyanet Vakfı Kargı Şubesi’ne vermişlerdir. Bugün itibariyle 15 kişinin kurban vekâleti verdiği, arefe günü yani 20 Ağustos Pazartesi akşamına kadar müftülüğümüzde ve Merkez Mihri Hatun Camii önünde açtığımız standımızda vekâletle kurban kayıtları devam edecektir. Vatandaşlarımızın emin ellerde dini vecibelerini yerine getirmek üzere destek ve katkılarını bekliyoruz.” diye konuştu.

Açılan vekâletle kurban standının ilk bağışı ise ilçede bulunan din görevlilerinden geldi. Kendi aralarında topladıkları parayla 5 kurban bağışı yapan din görevlileri, bu anlamlı bağışa tüm ilçe halkını davet ettiler. (İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim