Köy kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbetler eden müftülük personelleri, mevsimlerin değişmesi ile gecelerin kısaldığını ve iş sezonunun açılmasından dolayı ziyaretlerini akşam saatlerinin yerine gündüz saatlerinde yapacaklarını belirttiler.

Mihri Hatun Camii din görevlisi Bayram Demir’in Kur’an tilaveti ile başlayan gece, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın birlik ve beraberlik hakkında yaptığı sohbetle devam etti.

Yıldız sohbetinde, vatandaşların din ile ilgili konuları birinci elden sorumlu ve din görevlilerinden öğrenmelerini, vatandaşların gerek müftülüğe gelerek gerek camii görevlilerine ulaşarak dini bilgiler edinmelerini vurguladı.

İlçe Vaizi Yılmaz ise İslam dininin bize sohbet kültürü ve Orta Asya üzerinden gelen Alperenlerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların sohbet halkalarıyla ulaştığını ve Anadolu’da yayıldığını kıraathanelerinde adına uygun fonksiyonu üstlenmesi gerektiğini söyledi.

İpek ise konuşmasında; Milletimizin cefakâr vefakar bir millet olduğunu, gittikleri her yerde hemen bir vazife üstlendiğini, yabancı memleketlerde bile hemen ilk iş olarak dinimizin sembolü camilerin inşasına başladıklarını ve bir eser bırakmak için gayret gösterdiklerini, milletimizin yardım sever olduğunu ve milletimizin bu özelliğini bizde neslimize yaşayarak aktarmaya devam etmemizi söyledi.

Program, gecede okunan Kur’an-ı Kerim'in duasının yapılmasının ardından sona erdi. (İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim