Gölet Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen yağmur duası köy camisinde gerçekleştirildi. Duanın ardından davetlilere ikramlarda bulunuldu.
Yağmur duasına Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ak Pınar, ÇORDEF Genel Başkanı Cemil Yaşkabak, Gölet Köyü Derneği Başkanı Osman Gölet, Yeşilköy Derneği Başkanı Şaban Canıtez, Çetmi Köyü Derneği Başkanı İsmail Gölten, çevre köylerin muhtarları ve köy halkı katıldı.
Gölet Köyü Muhtarı Ali Kayıkçı bereketli bir mevsim geçirdiklerini belirterek köy halkı olarak şükür duası yaptıklarını ifade etti. Kuraklıktan korunmak için de yağmur duasında bulunduklarını belirten Kayıkçı “Köyümüzde geleneksel olarak yüz yıllardır yağmur ve şükür duası yapılmaktadır. Köy halkımız kuraklık olduğunda yağmur duası, yağmur yağdığında da şükür duası yapıyor. Bu gün komşu köylerimizle birlikte hem yağmur duası hem de şükür duası yaptık. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. Bizleri yalnız bırakmayan, bizlerle birlikte el açan tüm komşu köylerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

YAĞMUR DUALARI KÖYLERDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR
Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Cemil Yaşkabak da yağmur dualarının birlik ve beraberliğe sağladığı katkıya vurgu yaptı.
Kargı’nın tüm köylerinde yağmur duası yapıldığını ve bu etkinliklerin bayram havasında geçtiğini anlatan Yaşkabak “Yağmur ve şükür duaları halkımızın Allah’a şükretme ve bereket isteme inancı ile gerçekleştiriliyor. Bu yönüyle köylerimizde gelenekselleşmiş önemli dini etkinlikler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu etkinlikler çok önemli bir misyonu daha yerine getiriyor. Yağmur duaları nedeniyle sadece köy halkı değil komşu köyler de bir araya geliyor. Bu da bölgesel bir kaynaşmaya, paylaşmaya, birlik ve beraberliğe vesile oluyor. Yıl boyunca Kargı’nın birçok köyünde bu etkinliklere katıldım. Her etkinlikte büyük bir kaynaşma ve paylaşma örneğine şahit oldum. Yağmur dualarının bu açıdan da halkımıza önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. Yüce Allah tüm köylerimizde yapılan duaları kabul eylesin inşallah” diye konuştu.

BAŞKAN ŞEN KÖYLÜLERLE SOHBET ETTİ
Gölet Köyündeki yağmur duasına katılan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, köyün ileri gelenlerini ziyaret ederek duasını aldı. Köy sakinleri ile uzun uzun sohbet eden Başkan Şen, vatandaşların taleplerini de dinledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim