Açılışa AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, AK Parti Kurucular Kurulu üyesi ve eski Çorum milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve vatandaşlar katıldı.
Açılış törenide bir konuşma yapan Çorum Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ömer Sobacı, 2014 yılı yılında temeli atılan Kargı Devlet Hastanesinin bugün hizmete açıldığını belirterek, “Adını, vefatından derin üzüntü duyduğumuz, Kargı’da 14 yıl belediye başkanlığı yapan Ahmet Hamdi Akpınar’dan alan hastanemiz toplam 10 bin 225 metre arsa üzerine inşaa edilmiş olup, 5 bin 735 metre kapalı alanı bulunmaktadır. Hastanemizin toplam maliyeti 10 milyon liradır’’ dedi.
AK Parti Çorum Salim Uslu ise geçmişte bölge hastanelerinin olduğunu belirterek, bu uygulamayı kaldırdıklarını söyledi.
Sağlık hizmetlerinin vatandaşımızın ayağına gitmesini hedeflediklerini, bu yönde çalışma yaptıklarını dile getiren Salim Uslu, “Sağlıkta bir yeniliği de sağlıkta dönüşüm projesi ile yaptık. Eskiden devlet memuru devlet hastanesine, sigortalılar SSK hastanesine, parası olanda özel hastaneye gidiyordu. Tıpkı kominist ülkelerdeki gibi. Biz öyle düşünmüyoruz dedik, bunu istemiyoruz dedik, bu ayrımcılıktır, bölücülüktür, sosyal bölünmedir dedik ve vatandaşların tümüne hizmet vermek için hastaneleri birleştirdik’’ dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hastaneyi gezdiler.




Editör: TE Bilisim