Törene Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, Garnizon Komutan V. J. Ast. Kd. Bçvş. Yusuf Başaran, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çördük, Hakime Yasemin Bakman, Cumhuriyet Savcısı Engin Kapsal, siyasi parti tembilcileri, kurum müdürleri, askeri ve polis yetkilileri katıldı.
Hakime Yasemin Bakman ile Cumhuriyet Savcısı Engin Kapsal’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşıyla devam etti.
Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Savcısı Engin Kapsal, hak sahibine hakkını geciktirmeden en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzurun adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olması gerektiğini söyledi.
Adaletin tesisinin toplumda sadece düzen ve birliği sağlamakla kalmayıp, bireylerin kalbine yaşama sevinci ve geleceğe dair en güçlü umutları da yerleştirdiğini dile getiren Kapsal, “Aslında tüm gelişme ve ilerlemeler bu saf ve temiz umutların eseridir. Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar. Hak kavramları yanında iyiye ve güzele olan inançları ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler. Belki de bu sayede temiz duygular ile bezenmiş umut dolu bir geleceği çocuklarımıza hazırlamanın en zengin hazzını da kalplerimizde hissedebilme imkanı bulacağız. Kamu vicdanında adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancını oluşturacak kararlara imza atacağımız yeni adli yılımızın adliyemize, baromuza ve tüm Kargı ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim’’ dedi.
Tören davetlilere verilen kokteylin ardından sona erdi.
(İHA)
 
Editör: TE Bilisim