Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlayan demokrasi nöbeti, 27. gününde yine Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile sona erdi. Tüm yurt genelinde halk 27 gün sabaha kadar milli iradeye sahip çıktı. Meydanlarda FETÖ'ye beddualar edilip, lanetlendi.
Kargı ilçesinde de demokrasi nöbetinin son akşamı meydanlar doldu, taştı. Yüzlerce kişinin katıldığı nöbet, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çocukların vatan şiirleri, yöresel sanatçıların vatan şarkıları, din görevlileri tarafından okunan ilahi, şiir ve Kur'an tilaveti ile devam etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Beştepe'de halka seslenişi, meydanda dev sinevizyonda coşkuyla izlendi. Ardından Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen halka seslendi.
“Bizler bu şekilde bir olursak, birlikte olursak kimse vatanımıza göz dikemez, göz dikenin gözünü oyarız” diyerek konuşmasına başlayan Şen, “Ülkemizde çok darbeler yaşadık. 60 darbesi, 71 muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat ama hiç böylesini görmedik. Sivil halkına ateş açarak resmen katliam yaptılar. Bu caniliktir. Fetö Allah belanı versin” dedi.
Kargılıların vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıktığını belirten Şen, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Kargı'da her tarafı bayraklarla donatarak, demokrasi nöbetini demokrasi bayramına dönüştürdünüz. Var olun sağ olun. Vatanımızı karıştırmak isteyenlere fırsat verme yarabbim. Benim Kargılı hemşerilerime demokrasi sırasında güvenim bin kat daha arttı. Demokrasi için çok güzel tepkiler verdiniz. Bir çok vatandaşımız, sabahlara kadar nöbet tuttu. Hepinizi alnınızdan öpüyor, yürekten tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Darbe girişiminde dik duran önce aziz milletimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, milletvekillerimize, polisimize, askerimize, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.15 Temmuz’da şehit olan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ruhları şad olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin her yerinde nöbet tutan herkese buradan minnetlerimi bunuyorum. Özellikle de fedakâr cefakâr Kargı halkıma şükranlarımı sunuyorum.”





(İbrahim EFE)
Editör: TE Bilisim