Hacıhamza Köyü Şehit Nuri Yıldız Çok Proğralı Lisesi'nde Kargı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Orman Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü işbirliğinde açılan Avcı Eğitimi kursu tamamlandı.

21 kursiyerin katıldığı eğitimlerin sonunda kursiyerlerle yapılan sohbette, avcılığın gerçekten büyük özveri gerektiren bir spor olduğu, ancak maalesef ülkemizde eline tüfeği alanların ava çıkıp, gördüğü her canlıya ateş ediyor olanların çok olduğu. Sırf bu yüzden yaban hayatının büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Avcılık disiplinine uymadan av yapmanın, bilinçsizce avlanarak doğal yaşamı tahrip etmenin sadece öldürme içgüdüsüyle hareket etmenin, gerçek avcıya yakışmayan bir durum olduğu, gerçek Avcının merhametli olması gerektiği bildirildi.

Bilinçsiz avlanma ile ilgili yapılan araştırmalar da her yıl yüzlerce farklı tür hayvan nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı. Bu konuda avcılara büyük görev ve sorumluluklar düştüğü belirtildi.

Günün sonunda kursu başarıyla bitiren avcılara kurs bitirme belgeleri Kargı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mücahit Açıkbaş tarafından verildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim