İlçede bulunan Fen Lisesi, Cumhuriyet Ybo, 125. Yıl Anaokulu, İmamhatip Ortaokulu, Atatürk Orta/İlkokulu, Çpl'yi ziyaret ederek öğretmenlerle sohbet eden Başkan Şen, onlara Öğretmenler Günü’ne özel hazırlanan hediyeleri verdi.

“Öğretmen, çocuğun hayata hazırlanmasının en büyük anahtarıdır” diyen Başkan Şen, “Öğretmenlerimizin geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili, zeki ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine inancımız tamdır. Büyük bir sevgiyle, sabır ve gayretle genç neslimizi hayata hazırlayan öğretmenler, onlara bilgi vermenin ötesinde, modern dünyayı, insanlık değerlerini, iyiyi, doğruyu, güzeli öğreterek, hayatlarına yeni bir yön vermektedir. Bugünkü Türkiye'nin, dünkü öğretmenlerimizin ve onların yetiştirdiği nitelikli insanların bir eseri olduğunu unutmamalıyız. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlama töreninin ardından ise Öğretmenevi’nde öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim