Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan demokrasi nöbeti, okunan vatan şiirleri ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kargı ilçesine gelerek demokrasi nöbetine destek verdi. Bekiroğlu, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ve Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ile istişarelerde bulundu.
Bekiroğlu konuşmasında birlik ve beraberlikleri için Kargı halkına teşekkür etti ve darbe girişimini kınadı.
Ak Parti İl Başkanı Bekiroğlu konuşmasında şunları söyledi:
“Bir sivil toplum örgütü olarak Ak Parti İl Başkanıyım. İl başkan yardımcıları, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri olabilir ama bu meydanda Milliyetçi Hareket Partisi’nden de, Cumhuriyet Halk Partisi’nden de, Büyük Birlik Partisi’nden de, Saadet Partisi’nden de, Demokratik Sol Partisi’nden de vardır. Bir tek şey için varlar. Vatanı için var, memleketi için var, bu devleti böldürmemek için var. Biz halkız, halk olarak sesimizi duyun diye var.
O zaman o hainler duysun, birilerinin uşağı olan, birilerine maşa olan, şer güçlerin oyununa ortak olan, alet olanlar duysun. Bu milletin üniformasını giyip, bu milletin paraları ile alınmış, tankıyla, uçağıyla, helikopteri ile bu milletin üzerine kurşun sıkan lanet herifler duysun. Biz Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak meydanlardayız. Uyumayacağız. Bu hainlerden kurtulana kadar uyumamaya devam edeceğiz.
Mevlam bize sabrı, ibadet etmeyi emrediyor ve akabinde de Allah sabredenlerle beraberdir diyor, sabrediyoruz. Suskunluğumuz asaletimizdendir. Ama bıçak kemiğe dayandığı zamanda o on üç, on dört, on beş yaşındaki gençler ‘dur bu tankı yürütemezsin’ diyecek cesarettedir. Nu mutlu ki böyle gençlerimiz var. Ne mutlu ki böyle vatandaşlarımız var.”
(İbrahim EFE)
Editör: TE Bilisim