Baraj yapımı nedeniyle ilçeye bağlı Gökçedoğan köyündeki arazisinin kamulaştırıldığını belirten Sadık Yılmaz, kamulaştırma sürecinde arazilerine ‘tarımsal iskân’ olarak işlem yapıldığını, İskilip ilçesinden kendilerine arazi gösterildiğini belirtti. Yılmaz, İskilip’teki arazide mülkiyet sorunu yaşandığı için tarımsal iskanın, şehirsel iskana çevrildiğini belirtti.
Bu süreçte kendilerine 13 bin TL ödeme yapıldığını Yılmaz, “Devlet şimdi bize tarımsaldan, şehirsel iskâna geçtiniz, aldığınız parayı geri yatırın, sizi uzun vadeli faizsiz kredi ile ev sahibi yapalım diyor. Aradan 6 yıl geçmiş daha bizim sorunumuz çözülememiş, sen bu altı yılda ne yedin ne içtin diye sormuyorlar. Şimdi benden 13 bin lirayı yatırmamı istiyorlar. 13 bin lirayı yatırırsam çok uygun koşullarda 110 bin lira kredi vereceklerini söylüyorlar. Bizim isteğimiz dışımızda gelişen bu süreçte bana verilen parayı 6 yıllık süre içerisinde eşimin tedavisi için harcadım. 110 bin lira da istemiyorum. Bana sadece aynı şartlarda inşaat malzemesi almam için 20 bin lira kredi versinler. Köyüme 1 odalı bir ev yapayım’’ dedi.
Geçen süreçte mağduriyetleriyle ilgilenilmediğini öne süren Yılmaz, “Defalarca Kargı kaymakamlığına, Çorum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gittim. Kimse ilgilenmedi. Geçtiğimiz yıl Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda Vali Yardımcımıza da sorunlarımızı dile getirdik, sorunlarımızın bir rapor halinde Çevre Şehircilik Bakanlığı’na gönderileceğini ve çözüleceğini söylemişti. Ancak aradan yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen halen sorunlarımız çözülmedi’’ dedi.
Yılmaz kendisi ile birlikte 32 ailenin bu şekilde mağdur edildiğini ve kimseye seslerini duyuramadıklarını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.
Editör: TE Bilisim