Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yapılan ve plânlanan çalışmalar hakkında ilçe halkını sürekli bilgilendirdiklerini belirten Başkan Zeki Şen, “30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından görevi devraldığımız Kargı Belediyesi’nde 3 yılı geride bıraktık. Bu süre içerisinde kurumsal anlamda faaliyetlerimizi artırarak şeffaf belediyecilik yolunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hesap verebilirlik ilkesine bağlı kalarak yaptığımız veya yapmayı planladığımız çalışmalar ile ilgili sürekli halkımızı bilgilendiriyoruz.” dedi.

Göreve geldikten sonra Kargı’nın gelişmesi ve güzelleşmesi için önemli çabalar ortaya koyduklarını vurgulayan Başkan Şen, “Bu hizmet bayrağını devir aldığım günden itibaren kısa süre içerisinde ilçemizin gelişmesi için elimizden gelen tüm çalışmaları yaptık ve Yüce Allah’ın izniyle bu hizmet yolunda yürüdükçe ilçemizi gelecek nesillere hazırlamak için elimizden gelen tüm çalışmalara gece gündüz demeden aralıksız yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim tek sevdamız Kargı.” ifadelerini kullandı.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak da “Açıktaki fosseptik çukurlarını arıtma tesisine bağladık. 10 yıldır kullanılmayan bordur kilit taş makinasının tamiratını yaparak, üretime başladık. 10.000 m2 kilit taşı döşedik. 4 km sathi asfalt, 2 km sıcak asfalt attık. Örf ve adetlerimizi geliştirmek için, keşkek fırını yapmadığımız mahallemiz kalmadı.” diye konuştu.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ilçeye kazandırılan diğer hizmetleri şu ana başlıklar altında topladı:

İLÇEYE MODERN HAYVAN PAZARI

“İlçemize 3 bin m2 büyüklüğünde modern bir hayvan pazarı kazandırdık. Ayrıca modern devlet hastanesi yaparak, halkımızın hizmetine açtık. İlçemizin her köşesine çocuk oyun parkları yaptık. Her yıl Ramazan ayında iftar soframızı kurarak geleneğimizi sürdürüyoruz. Devir aldığımız Tarihi Hilmi Ağa Konağı’nı Kadın Kültür Merkezi olarak hazırlayacağız. İlçemizin yöresel ürün ve lezzetlerinin üretimini yaptırarak, markalaştırma yolunda hızla ilerliyoruz. İlçemize, son teknolojiye sahip makinalarla yeni kum tesisimizi kurarak, üretimde birinci sınıf kaliteyi yakaladık.

“İTFAİYE TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRDİK”

İlçemizin en uygun yerine yeni itfaiye binamızı yaptık ve yeni araçlar aldık. Mahallelerimize yeni çöp konteynerleri koyarak, hijyenik bir ortam oluşturduk. Çarşı merkezde elektrik direklerinin kabloları yer altına alındı. Ardından kaldırımlara göze hoş görünen özel yapım kilit taşları döşenerek, caddemiz modern bir görüntü kazandı.

İKİNCİ ETAP TOKİ EVLERİ BAŞLIYOR

Aralıksız çalışmalarımız sonunda, 243 konut, 1 ticaret merkezi ve 1 camiden oluşan TOKİ evlerinin yapımı tamamlandı. 2. Etap TOKİ evlerinin çalışmalarına başladık. Belediyemizin araç filosunu kısa zamanda genişlettik. Asırlık Geleneksel Kargı Panayırımıza her yıl çeşitli etkinlikler katarak, canlandırıyoruz. Tam teşekküllü kapalı spor salonumuzun açılışını yaptık. İlçemiz Mihrihatun mahallesinde bulunan yeşillik alana, sosyal tesis yapımı için gerekli alt yapı çalışmalarına başladık. Belediye binamızı yenileyerek, personelimize rahat bir çalışma ortamı oluşturarak, halkımıza daha kaliteli hizmet vermeye başladık.

YENİ SANAYİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

Organik un üretimi için çayır mevkiine kurulacak taş değirmen için gerekli çalışmalarımız başladı. İlçemizin taksi durakları yenilenerek, taksi esnafımıza konforlu ortam sağladık. İlçemizin daha düzenli yapılaşmasını sağlayacak, hali hazır haritamızı tamamladık. Fen lisesini açtık. Belediyemiz tarafından örnek seralar yapılarak, halkımızı seracılığa yönlendireceğiz. Her yıl düzenli olarak belediyemiz adı altında turnuvalar düzenleyerek, gençlerimizin sosyal faaliyet alanlarını genişletiyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız için sosyal konut evleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Çok sayıda su arıtma tesisi yaptık. Abdullah Yaylası turizmini canlandıracağız. Çalışmalarımız tamamlandı. Huzurevi için gerekli onaylar tamamlanmak üzere. İlçemizi geliştirecek sanayi bölgesi için gerekli çalışmalarımız başladı.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim