Cumhurbaşkanlığı’nca hazırlanarak Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı hemşehrimiz Bekir Gezer, Dışişleri Bakanlığı’na Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olan Gezer, atandığı Genel Müdürlüğün görev alanıyla ilgili olarak uzun yıllar Devlet Personel Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 1968 yılında Çorum’un Kargı İlçesi’nde doğan, İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi ile Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’ni ayrı ayrı bitiren Gezer, Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümü ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni de bitirdi. Bekir Gezer’in ayrıca siyaset bilimi alanında da doktora çalışması bulunuyor.

Kamudaki iş hayatına 1997 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’na Uzman Yardımcısı olarak başlayan daha sonra ise Devlet Personel Uzmanı olan Gezer, 2005-2012 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı/Avrupa Birliği Eğitim Programları Başkanlığı’nda Genel Koordinatör olarak görev yaptı. 2012 yılında Ulaştırma Bakanlığına Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü olarak atandı. Genel Müdürlüğü döneminde AB-Türkiye arasında imzalanan "Ulaştırma Operasyonel Programı"ndan sorumlu "Program Otoritesi" görevini de yürüttü. Bu kapsamda, AB tarafından Türkiye'ye hibe olarak tahsis edilen yaklaşık 1 milyar Euro'luk altyapı ulaşım projelerini yürüttü. 16.08.2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Bakan Müşaviri olarak atandı. 04.09.2018 tarihi itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Gezer, İngilizce, Fransızca ve Arapça biliyor. Gezer evli ve 3 çocuk babası.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim