Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcılığına atanan Kargı Orman İşletme Müdürü Ahmet Demirci için düzenlenen veda yemeğinde Kargı’nın kabartma tablosunu hediye eden Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, 2017 yılında Kargı’nın 8,5 milyon lira kâr elde ederek bölgede birinci olduğunu ifade edildiğini hatırlatarak, "Buradan Orman bölge müdürümüze de selam söylüyorum. Bu paraları hep Amasya’ya götürmeyelim. Kargı’ya bir sosyal tesis istiyoruz. Neresi olabilir derseniz? Eğinönü yaylamız var. Oraya B tipi bir mesire alanı istiyoruz. 8,5 milyonun 2 milyonunu, 10 senede birde olsa Kargı’ya aktarmış olsak ne olur? Bu konuda Lütfü Akça beyde söz vermişti ama görevinden ayrıldı, zamanı olmadı. Kusura bakmayın. Ben halkımın ve Kargı’nın haklarını savunmak durumundayım. Kimseye de kızmıyorum’’ dedi.
Amasya Orman Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Demirbağ ise Başkan Şen'in konuşmasından sonra söz alarak "Biz sana söz veriyoruz başkanım bu söylediğinizi yapacağız’’ şeklinde konuştu.
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen'in İlçeye yapılmasını talep ettiği B tipi piknik alanı Orman Genel Müdürlüğü yönetmeliğinde 'Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla yerleşim merkezlerinin çevresinde veya rekreasyonel kaynak değerlerine ve yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, sadece günübirlik kullanım imkânı sağlayan kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler sergi ve satış yeri, piknik üniteleri, kameriye gibi diğer rekreasyonel yapı ve tesisleri ihtiva eden mesire yerleri.' şeklinde ifade ediliyor. 

Editör: TE Bilisim