Kargı Kaymakamı Hasan Taş’ın eşi Büşra Taş’ın misafir ettiği Azime Çiftçi’ye Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in eşi Derya Yüksel ve kaymakam eşleri de eşlik etti.

Dereköy Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya gelen Azime Çiftçi, Kur’an Kursu ziyareti sonrasında Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Ali Ilgaz’ın ailesini ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Şehitlik gibi şerefli ve onurlu bir makamın her isteyene nasip olmayacağını belirten Çiftçi, “İnancımız gereği şehitliğin ne yüce bir mertebe olduğunun bilincindeyiz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Azime Çiftçi, şehit ailesi ziyareti sonrasında 125. Yıl Anaokulu’nu ve Kargı Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve kursiyerlerden üretilen ürünler hakkında bilgi alan Çiftçi, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş yerel el sanatlardan olan Kargı Bezi dokuması çalışmalarını yerinde inceledi.

Son olarak Cumhuriyet YBO Özel Eğitim Sınıfı’nı ve Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Azime Çiftçi, sonrasında Kargı’dan ayrıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim