Hizmet Binası'nın görme engelli vatandaşlar tarafından da rahat kullanımının sağlanabilmesi amacıyla, merdiven önlerine uyarıcı kauçuk yükseltiler ile birimleri gösteren elle dokunulacak levha konuldu.

Görme engelli vatandaşların istediği birimlere kolaylıkla ulaşabilmesi için başlatılan çalışmada, bina girişinden itibaren kapı önlerine yönlendirici, sarı renkli kauçuk yükseltiler yerleştirildi.

Yolun devam ettiğini belirten kılavuz çizgilerle desteklenen uygulamayla engelli vatandaşlar elle dokunulacak özel yapım bilgilendirme levhasının yanına kadar giderek, rahatlıkla istedikleri birimlere ulaşabilecek.

Uygulamada tüm dünyada “Dikkat” anlamı taşıyan, karayollarında uygulanan sarı renk seçildi. Az gören kişilerin dikkatinin de çekileceği uygulama ile bina daha kullanışlı hâle getirilmiş oldu.

Çalışma hakkında bilgi veren Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen “Belediye olarak öncelikle kendi hizmet binamızdaki engelleri kaldırmaya başladık. Vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılıkla da engelliler için Kargı’da hayatı daha kolay hâle getireceğiz.” dedi.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim