Yurdun çeşitli il ve ilçelerinde polis memuru olarak görev yapan Fatih Efe (55), 11 yıllık önce emekli oldu. Çocukluğundan bu yana antikalara merakı olan Efe, polis olup görev yaptığında da bu merakından vazgeçemedi. Meslek hayatı boyunca görev yaptığı il ve ilçelerde fırsat buldukça hurdacıları dolaşarak antika eşya toplayıp bunları saklayan emekli polis, emekliliğin ardından bir iş yeri kiralayarak uzun yıllar biriktirdiği antikaları kendi imkanlarıyla onarıp sergilemeye başladı.
Çocukluğundan beri gelen bir heves olarak antikayla ilgilendiğini belirten Fatih Efe, "Amacım eskileri alıp tamir etmek, bu eşyaları orijinal hali ile yaşatmak. Bu işi hobi amaçlı yapıyorum. Düşünün bir ressam bir resim çiziyor ve nasıl mutlu oluyorsa bende bu antikaları onarım kullanmaktan mutlu oluyorum. Burada gördüğünüz her şeyin benim için ayrı bir anlamı ve yaşanmışlığı var. Onun için benim gözümde çok değerliler’’ dedi.
En çok çalışmayan eski eşyaları tamir ederek çalışır hale getirmekten zevk aldığını belirten Efe, "Bu işin en zevkli yanı bana göre tamir işidir. Çalışmayan bir antikayı onarıp yeniden canlandırmak, onu çalışır hale getirmek ayrı bir zevk" şeklinde konuştu.

"GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ ESKİ KALİTEYİ YAKALAYAMADI"
Eski plakların verdiği ses kalitesinin günümüzdeki teknolojide bile yakalanamadığının altını çizen Efe, "Şu an elimde olan 1968 model bu müzik dolabı, lambalı dediğimiz ilkel bir teknolojiyle çalışıyor. Ancak günümüzdeki büyük elektronik firmaları bile bu ses kalitesini yakalayamadılar ve yeniden lambalı amfiler üretmeye başladılar. O nedenle plak dinlemek ayrı bir zevk" diye konuştu.
Stresli bir meslek hayatından sonra, böyle bir hobiyle ilgilenerek hem stres attığını hem de eskiyi yaşatmanın verdiği mutlulukla hayatını devam ettireceğini belirten Efe, hayalinin daha çok antika biriktirdikten sonra bir müze açmak olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim