Kargı İlçe Müftülüğü, irşad faaliyetleri kapsamında halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

Vatandaşın ayağına kadar giderek dini bilgiler aktaran Müftülük yetkilileri, şimdi ise Akkise Köyü'nde idi. İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın önderliğinde yürütülen çalışmalarda Akkise Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelindi.

İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz, vatandaşlarla yaptığı sohbette, Şehitler Haftası münasebetiyle Uhut şehitleri, Hz. Hamza ve Çanakkale şehitlerinin kahramanlıklarından bahsetti. Yılmaz, Uhut’ta ve Çanakkale’de olduğu gibi sayıların azlığının değil, iman ve irade gücünün önemli olduğunun altını çizerek, Uhut harbinde Müslümanları yarı yolda bırakan münafıkların nasıl ortaya çıktığını ve sinsi emelleri ve ihanetleri yüzünden Uhut’ta müminlerin nasıl sıkıntılar çektiklerini anlattı. Yılmaz, İslam tarihindeki şehitler olmak üzere, Çanakkale ve Afrin şehitlerine rahmet, minnet dua dileklerini de bildirdi.

Müftüsü Mehmet Yıldız ise yaptığı konuşmada ““Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve İlçe Müftülüğümüzün çalışma ve hizmet anlayışına göre, gelmeyene gitmek ilkesi çerçevesinde bugün de Akkise köyü halkımızla bir aradayız. Kardeşlik ve beraberlik konusunda duyarlı olan halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Müftü Yıldız, dini doğru kaynaktan ve yetkili ve bilgili elden öğrenmeleri için halkın dikkatli olmasını isteyerek, dünya hayatının geçiciliğinden örnek verdi. Mehmet Yıldız, kardeşin kardeşten kaçacağı o dehşet günü gelmeden önce ebedi alem için hazırlık yapmayı ve sonsuzluğa gidecek o yalda boş gitmemeyi tavsiye etti.

İlçe Murakıbı Hüseyin İpek de konuşmasında; kış aylarında Kur’an-ı Kerimi öğrenmek için akşam yatsı arası camiye gelen herkese ve onlara din ve Kur’an-ı Kerim dersi veren Şaban Doğra hocaya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından; Mihri Hatun Camii din görevlisi Bayram Demir’in Kuran Tilaveti ile başlayan gece yapılan dualarla devam etti. Program sonrası İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, din görevlisi Şaban Doğra ve Akkise Köyü halkına cemaate iştirakleri ve Kur’anı öğrenme gayretleri için teşekkür etti.

(İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim