İnşaatı tamamlanan caminin açılışı için Akkaya Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Mevlid-i Şerif okutturuldu. Mevlid-i Şerif okunmasının ardından açılış töreni düzenlendi.
Törene Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Akkaya Köyü Muhtarı Bilal Sarı, Çorum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Urhan, Akkaya Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sezai Sarı, Köy İmamı Bekir Makineci ve köy halkı ile çevre köylerden gelen davetliler katıldı.
Dernek Başkanı Sezai Sarı, caminin köy halkı tarafından eski caminin yerine inşa ettirildiğini söyledi.
Eski caminin ahşap olduğunu ve ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiği için yeni camiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Sarı; “Köyümüzde yeni bir camiye ihtiyacımız vardı. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde köy halkımız el ele vererek bu camiyi inşa ettirdi. Köyümüz il dışında da büyük bir nüfusa sahip. Bu nedenle bayramlarda ve yaz aylarında sıla ziyareti yapan hemşehrilerimiz nedeniyle köyümüz kalabalık oluyor. Köyümüzün ihtiyacı olduğu ölçüde yeni camimiz tamamlandı ve ibadete açıldı. Tüm köylülerimize hayırlı olsun. Allah ibadetlerimizi makbul kılsın” dedi.
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen de yeni yapılan caminin köy halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yapılan duanın ardından Başkan Şen, davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından da Mevlid-i Şerife katılan köy halkına ikramlarda bulunuldu.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim