Kargı’nın en güzel yaylalarından olan Abdullah Yaylasında düzenlenen şenliğe Abdullah Köyü halkı ile çevre köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Şenlikte eğlence etkinliklerinin yanı sıra çocuklar için yöresel yarışmalar da düzenlendi. Çekişmeli geçen ağalık yarışmasını ise etkinliklerin devamı için 15 bin TL bağış yapan Dursun Kısacık kazandı.

AK-DER Başkanı Zeynel Uzanır şenliğin birlik, beraberlik ve kaynaşma amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Dernek olarak 5 yıldır şenlikte bir araya geldiklerini ifade eden Uzanır “Gurbetten gelerek sılayı rahim yapan üyelerimizle köylülerimizi buluşturup öz kültürümüzü, örf ve adetlerimizi gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi daha da pekiştirmek adına bu etkinlikleri düzenliyoruz. Şenliğimize uzaktan yakından gelen tüm konuklara teşekkür ediyorum” dedi.

“KARGI BELEDİYESİ ABDULLAH YAYLASI’NA YATIRIM YAPACAK”

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, şenliğe katılarak Abdullah Yaylasına belediye olarak yatırım yapacaklarının müjdesini verdi.

Abdullah Yaylasının turizme açılacağını belirten Şen “İnşallah ilk etapta yaylamızın içme suyu sistemi ile alt yapısını tamamlayacağız. Daha sonra bungalov evler, çocuk parkları gibi yatırımlar yapacağız.” diye konuştu.

Şenliğe Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, ÇORDEF Başkanı Cemil Yaşkabak ve Başkan Vekili Mustafa Urhan, AK-DER Başkanı Zeynel Uzanır, dernek başkanları, Abdullah Köyü halkı ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim