Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, “Bu bir hastalık tedavi olmak istiyorum” diyen Mustafa U. hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede sanığın 6 çocuğa karşı, “cinsel istismar”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “sarkıntılık” suçlarından cezalandırılması istendi.

1 ÇOCUĞA 10 KEZ CİNSEL
İSTİSMARDA BULUNMUŞ
İddialara göre olay 19 Temmuz 2019 tarihinde mağdur E.F.A. isimli çocuğun ailesinin savcılığa giderek Mustafa U.'nun çocuklarını darp ettiğini, istismarda da bulunmuş olabileceğini belirterek şikâyetçi olmasıyla başladı.
Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Mustafa U. hakkındaki iddiaları reddederek mağduru suçladı. Mağdurun kendisiyle beraber olmak istediğini belirten Mustafa U, E.F.A. ile 10 defa "cinsel ilişki" yaşadığını belirtti.

5 ÇOCUK DAHA TESPİT EDİLDİ
Bu ifadenin ardından savcı soruşturmayı genişleterek hurdacı Mustafa U.'nun yanında çalışan ya da Mustafa U. ile bağlantısı olan çocukların ifadelerine başvurdu. Mağdur 5 çocuk daha Mustafa U.'nun kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim