Darbe girişiminin 2. yıldönümünde binlerce Kargılı, Saat kulesi meydanında bir araya geldi.

Etkinliğe Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcıları Ahmet Rufai Şahin, Kemal Yağbasan, Kargı Hakimi Ömer Bozkurt, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda kurum müdürü katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından yurttaşlara hitap eden Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece devlete değil, bütün Türk halkının temel hak ve özgürlüklerine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, “Bizi biz yapan değerleri ortadan kaldırmayı hedefleyen 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacağız unutturmayacağız. Bu hain darbe girişimi sadece devlete değil, temel hak ve özgürlüklerimize bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarına, devlet büyüklerimize kast eden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ve canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olması Türkiye'nin destan yazdığı gündür. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü'nüz kutlu olsun.” diye konuştu.

Şen’in konuşmasından sonra bir şehit annesinin çocuğuna yazdığı şiir, din görevlisi Bayram Demir tarafından okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Şehitler Köprüsü’nde halka yaptığı konuşma, dev sinevizyondan Kargı halkına canlı olarak izlettirildi.

Okunan sala sonrası ise yüzlerce kişi duygusal dolu anlar yaşadı. Gece yarısına kadar devam eden programda Kargı Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. (İbrahim EFE)

Editör: TE Bilisim