12 Mayıs Cumartesi günü Çorum Lisesi 1963 mezunu arkadaşımızla Çorum lisesinde buluşarak 55. mezuniyet yılımızı kutladık.

Çorum Lisesi Müdürü Halit Güneş hocamızın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda şeref konuğumuz Matematik öğretmenimiz Metin Aşkın (84) söz alarak, “Sizleri bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum çocuklar, sizlerin sevgisi, saygısı, sizlerin vefası benim ömrüme ömür katıyor. Sizleri çok seviyorum ve hepinizle iftihar ediyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan ve bizleri defalarca Çorum lisesinde ağırlayan eski Çorum Lisesi Müdürü Ahmet Güngör hocam da,“Sizleri yıllar sonra bir arada, sağlıklı ve mutlu görmek beni de çok mutlu etti arkadaşlar.” dedi.

Ben de söz alarak, “Günaydın sevgili dostlar, bundan tam 55 sene önce

1963 yılının Mayıs ayında 18-19-20 yaşlarımızda Çorum lisesi sıralarından birbirimize veda ederek ayrılmıştık. Aradan geçen koskoca 55 sene sonra hepimiz de başka insanlar olarak karşılaştık.

Tabii olarak, 55 sene hepimizde fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda pek çok değişikliklere sebep olmuş. Çok şükür, mezun olan 131 arkadaşımızdan yaklaşık 105 kardeşimiz yüksek tahsil yapmış.

Askerlik yapmışlar, evlenmişler, çoluk, çocuk, torun, torba sahibi ihtiyar delikanlılar olarak toplumda sevilen sayılan güzel insanlar olmuşlar. Türkiye’nin dört bir yanında devlette ve özel sektörde sorumlu mevkilerde görevler yaparak vatana, millete yararlı insanlar olarak çalışmışlar.

Ben de Osmancık’lı bir kardeşiniz, tarih öğretmeni Mehmet Özata olarak 2013 ve 2018 Mayıs aylarında sizleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Toplantımıza Matematik öğretmenimiz Metin Aşkın, Lise müdürü Halit Güneş, Lise müdürü Ahmet Güngör, Baş muavini Halit Doğan, Avukat Adnan Çırakoğlu, Avukat Arif Damar, Avukat Yılmaz Köse, Dr. Mehmet Çağlar, öğretmen İsmet Kasımcan, Ziraat Bankası müdürü Yılmaz Dündar, öğretmen Yücel Boyacı, iş adamı İsmail Ayvaz, iş adamı Nevzat Arapoğlu, Kültür Bakanlığı Baş Müfettişi Ramazan Yağız, öğretmen Osman Özkent , resim öğretmeni Müjgan Çırpı, Makine Müh. Necdet Çırpı, SSK Müdürü Gönül Avcı, eczacı Erdal Atlamaz, mali Müşavir Ayhan Özsoy, tüccar Rahmi Koçak, öğretmen Mehmet Gümüş, sağlıkçı Metin Platin, Güreş antrenörü Celal Arar, iş adamı Gültekin Ünaldı, öğretmen İrfan Tezgül katıldılar.

Arada sevgili dostlarımızla lise anılarımızı paylaştık. Kısa kısa sohbetlerle hasret giderdik. Avukat Adnan Çırakoğlu üstadın getirttiği 5 kilo su böreğini çay, kahve eşliğinde afiyetle yedik. Adnan Çırakoğlu’na teşekkür ederiz.

İkinci bölümde arkadaşlarımız 5’er dakika söz alarak kürsüde 55 senenin dökümünü yaptılar. İstanbul’dan Metin Muci, Tuncay Erzurumlu, Ankara’dan Barış Can ve İzmir’den Uğur ve Necla Alaybeyoğlu telekonferans yoluyla arkadaşlarımıza selam, sevgi ve saygılarını ilettiler.

Daha sonra Metin Aşkın hocamızın “Ömrümüzün son demi, sonbaharıdır artık” istek şarkısını Arif Damar ve Gönül Avcı beraberce okudular. Adnan Çırakoğlu, “Geçip gitme yanımdan ne olur eller gibi” adlı şarkıyı, ben de “Akşam oldu hüzünlendim ben yine “ adlı Uşşak şarkıyı okudum.

16 Mayıs 2018