Üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından Ali Güneş’le yollarını ayırarak teknik heyette kan değişimine giden Çorumspor, Gürses Kılıç nezaretinde çıktığı ilk maçta son haftaların formda takımı Turgutluspor’u zor da olsa 1-0 yenerek çok önemli bir galibiyet aldı.

Çorumspor ile Turgutluspor arasındaki maç yoğun kar yağışı altında oynandı. Saha çizgilerinin kar yağışı nedeniyle kapanması üzerine zaman zaman temizlendi. Her iki takım futbolcuları da sahadaki kardan dolayı topa yön vermekte ve pas yapmakta zorlandı. Havanın son derece soğuk olması nedeniyle tribünler de boş kaldı.

Teknik direktör değişikliği, sahadaki takım tertibine de değişiklikler getirdi. Forvetin değişmez oyuncusu Murat Bölükbaş’ın yerine Şaban, savunmanın sağında Hasan Ali’nin yerine Orhan, Abdullah’ın yerine ise Mustafa forma giydi.

Çorumspor sahaya 4-4-2 dizilişinde yayıldı. Her iki takım da karla kaplı zeminden dolayı uzun toplarla oynamayı tercih etmek zorunda kaldı. İlk tehlikeli atağı 8. dakikada Turgutluspor geliştirdi. Savunmanın büyük hatasından Berk yararlanamadı.

Çorumspor aradığı golü 26. dakikada ceza sahasındaki karambol sonucunda kaleciye rağmen Emrah’la buldu. Turgutluspor, golden sonra daha açık oynamaya başladı ancak pozisyon bulmakta zorlandı. İlk yarıda kalan dakikalar orta alan mücadelesi şeklinde geçmesine rağmen Çorumspor devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda skoru korumak için geriye yaslanan Çorumspor’un, oyunu ilk dakikalarda kendi yarı alanında kabul etmesi, Turgutluspor’un pozisyon bulmasına neden oldu. Turgutluspor ilerleyen dakikalarda fizik olarak oyundan düşünce Çorumspor dengeyi sağladı. Her iki takım kenar yönetimi gol için elindeki tüm kozları sahaya sürdü. Ancak başka gol çıkmadı.

Ligde son 3 maçında puan kaybetmeyen Turgutluspor, son 3 maçını da kaybeden Çorumspor karşısında ağır bir darbe alırken, Çorumspor da galibiyet hasretine son verip makûs talihini yendi.

Çorumspor’da, kaleci Ozan, savunmada Muhammed ve Mustafa, orta sahada Cemal ve Emrah, ileride de Ferdi sivrilen isimler oldular.

Başarısız sonuçların ardından Ali Güneş’in yerine Gürses Kılıç göreve getirildi. Umarım bu kan değişikliği ile gelen çıkış dönemi kısa sürmez.

Maçın hakemi Volkan Çetinkaya sonucu etkileyecek bir hata yapmadı. Yardımcıları ile uyumu iyiydi. Başarılı bir maç çıkarttığını söyleyebiliriz.