Nerde karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır.
M. Kemal ATATÜRK

Hacı Ahmet Akdağ; kurban bayramı tebriki için telefon açtı. Sağ olsun bayramları, kandilleri hatta Cumaları kaçırmaz, tebrik için telefon açar. Bu defaki telefonun ayrıcalığı, Çorum’da olduğum için yaptırmış olduğu, 4 sene önce işletmeye açılan huzur evini ziyaret etmemdi. Ayrıca bana da, “Senin de tuzun var. Yaptığımız ortaklıkta iyi kazancımız oldu. O olmasaydı belki de huzur evini yapamazdım” diyerek incelik gösterdi.
Eski aile dostu Hüseyin Kaynak’ın yeğeni Sacit Kaynak’ın orda kaldığını duymuştum. Hüseyin amca karşılaştığımızda, bana defalarca sarılır, her defasında kalkar, “Oh… İsmet Ağa kokuyor” diyerek dayımı anardı.
Biraz geç kaldık ama huzur evini ziyaret ederek hem tesisi gördüm, hem de bu güzel anıyı, Sacit Kaynak’ı görmek suretiyle yaşamış oldum.
Tesisin tahmin ettiğimin çok üstünde, kapasitesini, kalitesini, mükemmel yönetimini görerek çok mutlu oldum.
• Tek kişilik ve çift kişilik odaların tamamında banyo ve tuvalet mevcut.
• Her katta sohbet edip dinlenilecek ferah salonlar var.
• Yemek haneler çok güzel.
• 66 kişilik kapasitesinin üçte ikisi erkek üçte biri kadından oluşuyor. 4 çift te karı-koca aile olarak kalıyor.
• Çamaşır hanesi yeterli, berberi bile var.
• 24 saat sağlık hizmeti, üç hemşire ile karşılanıyor.

Ben iki gün önce ziyaret ettim. Kadınlardan büyük kısmı sinemaya götürülmüştü.
Öğretmenlikten buranın idareciliğine geçmiş olan Sayın Hüseyin Penez, BOCCE (Yaşlı Sporu) eğitimi için kursa gitme hazırlığı yapıyordu.
Yani eksiksiz bakımın üstüne, orada bulunan insanların gençlik ve iyi zamanlarında bile göremedikleri sosyal olayların sağlandığı için, Müdür Hüseyin Bey’i tebrik ederek teşekkürlerimi sunarken, şimdiye kadar hiçbir yerde görmediğim müdür beyin koltuğunun arkasında duvarda Atatürk’ün resminin altındaki muhteşem sözlerini de yazımın başına almakta fayda gördüm.
Hacı Ahmet Akdağ’ın örnek yatırımı beni çok duygulandırdı. Kendisini kutluyor Çorumlular adına teşekkür ediyorum.
En güzel günler sizlerin olsun.