Önceki hafta deplasmanda Kocaelispor’u 3-2 yenerek ikinci galibiyetini de Körfez ekibine karşı alan Çorumspor, düşme hattında çıktı.

Çorumspor-Altay maçının güneşli bir havada oynanması nedeniyle önceki maçlara oranla daha çok seyirci vardı.

Maça konuk takım Altay, tempolu, hırslı ve pres yaparak başladı. İlk dakikalardan itibaren, takım halinde ayağa pas yapıp organize ataklarla Çorumspor kalesinde gol aradılar. Gerçek mevkii stoper olan Ömür, Altay karşısında önlibero oynayarak hem savunmaya hem ofansa katkı sağlamaya çalıştı. Ama Ömür’ün yapısı buna müsait değil. Özkan ileride tek forvetti. Ama gerekli desteği bulamayınca etkili olamadı. Altay, beklediği golü 28. dakikada Ömer’le buldu. Kaleci Emrah’ın büyük hatası görüldü. Çorumspor, ilk yarıdaki tek pozisyonunu 45. dakikada yarattı. Köşe vuruşundan gelen topu Ömür kafayla kaleye gönderdi ancak kaleci Recep gole izin vermedi.

İkinci yarıya kaleci Emrah sakatlığı nedeniyle çıkmadı. Kaleyi genç Muhammed Zahid korudu. Çorumsopr ikinci yarıya tempolu başladı. 48. dakikada Özkan kaleci Recep’le karşı karşıya kaldı ancak golü yapamadı. Buna karşılık, 2 dakika sonra Veysi’nin yaptırdığı gereksiz penaltı sonucu Fatih’in golü Çorumspor’un gardını düşürdü.

56. dakikada gelişen Çorumspor atağında, Veysi’nin ortaya çıkarttığı topu Altay savunmasından Muhsin kendi kalesine gönderince fark bire indi ve kırmızı-siyahlılar yeniden umutlandı. Kalan dakikalarda Çorumsporlu futbolcular uzaktan şutlarla gol aradılar. Rakibin akılcı taktiği ve iyi savunma yapması beraberlik golüne imkân vermedi.

Çorumspor rakip kalede gol ararken, 90. dakikada kalesinde üçüncü golü gördü ve maç daha kaliteli bir kadroya sahip olan konuk takımın 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Altay karşısında görüldü ki, Çorumspor’un kadro yapısında temel sorunlar var. Bunlardan en önemlisi, orta alanda topla adam eksilten Ceyhun’dan başka oyuncu olmaması. Bu durumda rakip savunmada açık bulup gol atmak zorlaşıyor. Kaleci Emrah’ın alternatifsiz olması da Çorumspor için büyük dezavantaj.

Çorumspor Altay yenilgisiyle düşme hattından uzaklaşamadı.  Umutlarını kalan maçlara bırakırken, ikinci yarıda, düşmeme mücadelesi veren rakipleriyle deplasmanda oynayacak olması işini zorlaştırıyor. İnşallah zoru başarırlar.