Lider Uşakspor’a deplasmanda 4-3 yenilerek zirvenin 8 puan gerisine düşen Çorum Belediyespor için Tekirdağspor maçının önemi bir kat daha arttı. Düşmeme mücadelesi veren Tekirdağspor karşısında farklı bir galibiyet beklerken, karşılaşma 1-1 bitti. Bu sonuçla puan cetvelinde 1 basamak daha gerileyen Çorum Belediye haftayı 4.sırada kapattı.

Çorum Belediyespor taraftarları daha 2 hafta önce şampiyonluk hayalleri kurarken, şimdi “Play-Off’a kalır mıyız?” endişesi yaşıyorlar. Bu gidişle Play-Off da zor görünüyor. Bu yüzden bir an evvel toparlanmak lazım.

Özellikle son haftalarda takımda bir disiplinsizlik gözlüyorum. Tokatspor’la oynanan hazırlık maçında Emre’nin oyundan atılması, Uşakspor maçında Yasin’in kırmızı kart görmesi ve Yusuf Hoca’nın tribüne gönderilmesini buna örnek gösterebiliriz. Tabi yönetim yanlışları da var. Mesela, prim konusunu ele alabiliriz. Özellikle iç saha maçlarında sorun yaşayan Çorum Belediyespor puan olarak paketi tamamlayamadığı için futbolcular aylardır prim alamıyorlar. Haliyle bir mutsuzluk oluyor. Hâlbuki maç başına prim almış olsalar daha iyi motive olup daha iyi sonuçlar alırlar diye düşünüyorum. Profesyonel futbolcuları prim yaşatır. Futbolcu, transfer döneminde aldığı toplu parayla yatırım yapar. Geriye de prim ve maaş kalıyor. Maaş da zaten asgari ücret üzerinden olduğu için prim ön plana çıkıyor. Onu da alamayınca maça yeterince motive olup iyi hazırlanamıyor.

Tekirdağspor maçına gelince. Sultanbeyli maçında 10.saniyede gol yiyen Çorum Belediye bu kez 33.saniyede kalesinde golü gördü. Bu gole çabuk reaksiyon gösteren Belediye, 5.dakikada Taner’le beraberliği sağladı. Golden sonra oyun orta alan mücadelesine döndü. Konuk Tekirdağspor genç ve deneyimsiz bir takım. Ancak çok koşarak bu açığı kapatmaya çalıştılar.

İkinci yarıya etkili başlayan Çorum Belediye, oyunu rakip yarı alana yıkarken, üst üste köşe atışları kazandı. Abuzer, 53, 56 ve 58.dakikalarda olmak üzere kale alanı içerisinden tam 3 net fırsattan yararlanamadı. 60.dakikada Doğan Can karşı karşı pozisyonda topu kaleciye nişanladı. 61’de bu kez Salim karşı karşıya pozisyonda iki kez vuruş yapmasına rağmen kaleciyi geçemedi. Gollerin kaçmasında şanssızlık kadar beceriksizlik de vardı.

Gol geciktikçe Çorum Belediyespor’da bir panik başladı. Topu her alan ileriye şişirdi. Doldur boşalt erken başladı.

72.dakikada ani gelişen Tekirdağspor atağında, Cihan kaleci Ramazan’a yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart görünce konuk takım 10 kişi kaldı. Karttan sonra Tekirdağspor tamamen geriye yaslandı. Çorum Belediye, katı savunmayı bir türlü aşamayınca karşılaşma 1-1 berabere tamamladı. Maalesef çok kritik 2 puan daha gitti. Umarım Çorum Belediye bu puanları çok aramaz.

Çorum Belediyespor’da öne çıkan oyuncu yoktu. Rakip takımda ise kaleci Onur Muhammed ve savunmada Emre Kars öne çıkan isimler oldular.

Maçın hakemleri çok uyumsuzdu. Orta hakem Doğu Yılmaz kırmızı kartta doğru bir karar verdi ancak özellikle taç ve köşe vuruşlarında yardımcılarıyla hep çelişti.