Nasıl ki, tarihçiler tarihi yaşandığı döneme göre, hukukçular her olayı kendi içerisinde değerlendiriyorsa, her maç da kendi şartlarına göre değerlendirilmelidir. Bu açıdan bir değerlendirme yapacak olursak, Sakaryaspor maçında alınan 1 puanı “iyi sonuç” olarak görebiliriz.

Sakaryaspor da Çorum FK gibi şampiyonluk mücadelesi veren ve kaliteli futbolculardan oluşan bir takım. Haftanın derbisi niteliğindeki maçta, iki takım da karşılaşmanın genelinde kontrollü bir futbol anlayışıyla mücadele etti.

Sakaryaspor, Çorum FK’yı iyi analiz etmiş olmalı ki, Murat Yıldırım’ın oyun yapısındaki en önemli aktör olduğunu biliyorlar ve o yüzden 5 numaralı oyuncuları Serkan Odabaşoğlu adeta Murat Yıldırım’a yapışık oynadı, peşinden bir an olsun ayrılmadı. Murat Yıldırım da bu yüzden önceki maçlara göre etkisiz görünüp, alışılmışın dışında geriye ve yana çok pas yaptı.

Denk güçte iki takımın “atan kazanır” görüntüsündeki maçında dengeyi hakem bozdu. 34.dakikada Salih Zafer’e öyle bir kırmızı kart gösterdi ki, meslek hayatımda böylesine hiç şahit olmamıştım.

10 kişi mücadele eden Çorum FK, buna rağmen gol için önemli fırsatlar yakaladı. 42’de Burak Çalık’ın ceza sahasında Oğuz Yıldırım tarafından yere indirilmesi net penaltıydı. Salih Zafer’e kırmızı kart gösterirken tereddüt dahi etmeyen hakem, maalesef penaltıyı görmezden geldi.

İkinci yarıda oyunun kontrolü Sakaryaspor’daydı. Konuk ekibin 63’te Ömer Bozan’la topu direkten dönerken, şans Çorum FK’dan yanaydı.

Son dakikalarda aksiyon bir hayli fazlaydı. Maç iki tarafa da gitti geldi. Uzatmalarda Batuhan’la önemli bir fırsattan yararlanamayan Çorum FK, 90+4’te golü buldu ama hakem bu kez de “faul” gerekçesiyle golü iptal etti. Ki, ence burada faule maruz kalan Çorum FK’lı Batuhan’dır. Hakem, haksız kırmızı, net penaltıyı vermeme, buz gibi golü iptal etme, maç içerisindeki takdir haklarındaki tercihlerle rengini belli etti. Çorum FK’nın bu hakemle kazanma şansı yoktu zaten.

Dönüyorum tekrar oyuna. Maç 11’e 11 oynanırken de, Çorum FK şampiyonluğa oynayan takım görüntüsünde değildi. Mücadele evet, ama üretkenlik adına henüz beklenilen seviyeye ulaşılamadığını görüyoruz. Takımın fizikse olarak da üst düzeyde olmadığını düşünüyorum.

Bireysel olarak futbolcu performanslarına girmeyeceğim bu hafta. Maçın röntgenine baktığımızda, Çorum FK’nın özellikle orta sahada çok yumuşak kaldığını, ileride top tutamadığını ve yeterince şut atamadığını görüyoruz.

İlk 11’de oynamasını dört gözle beklediğimiz Seçkin Getbay’ın performansı maalesef hayal kırıklığı oldu. Şut bile atmadı. Hele, yedek kulübesinden kırmızı kart görmesinin anlaşılabilir bir tarafı yok. Zaten birçok sakat var, Salih Zafer cezalı, üstüne Seçkin’in kırmızı kart görmesi sorumsuzluktan başka bir şey değil.

Yine ilk kez oynayan futbolculardan Berkay Can’ı beğendim. Muhsin’i yeterince görme fırsatımız olmadı.

Yazının girişinde de dediğim gibi, maçı da kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım. Bu açıdan baktığımızda, artı hanesine mücadele ve takımdaşlık ruhunu yazıyorken, kayıp 2 puana rağmen alınan 1 puanı kazanç olarak değerlendiriyorum.

Şampiyonluğa oynayan bir takımın, mazeret üretmeden, hele de iç sahada puan kaybetmemesi lazım. Ama bu maçı istisna olarak görüp, kalan haftalarda, kim oynamış, kim oynamamış hiç bakmadan, artık şiddetle galibiyet serisine ihtiyaç olduğunun altını çiziyorum.

Maçın başlamasına dakikalar kala çimlerin dakikalarca sulanmasını hayretler içerisinde izledim. Çok sıcak olur, nem oranı yüksek olur eyvallah. Hatta, çok az olmak kadıyla çimlerin ıslanmasına da eyvallah. Ama, bu maçta olması gerekenden çok ıslatıldı. Öyle ki, özellikle maraton tribünü önündeki bölümde futbolcular ayakta durmakta bile zorlandı.

Bir de, benim bildiğim, maç öncesi seremonilerde Türk Bayrağına dönülür. Ama bizde takımlar ve hakem triosu şeref tribününe yönlerini, bayrağa arkalarını dönüyorlar. Bundan sonraki maçlarda en azından şeref tribününe bir bayrak asılabilir.

Bir paragraf da taraftara açmak istiyorum. Bu maçta da harikaydılar. Gönülden, coşkuyla takımlarına destek verdiler. Hakeme rağmen alınan 1 puanda önemli pay sahibi oldular. Eğer Çorum FK bu sezon şampiyon olacaksa, bu dikenli yolda verecekleri destek çok önemli. Aynı coşku ve heyecanla desteklemeye devam.