İyi günleri de kötü günleri de unutmamak lazım.

 

1980 öncesine gidersek 11 Eylül 1980’de terör vardı, insanlar sokağa zor çıkıyor, ölen insanları zor gömüyorlardı.

            Benzin bulunmuyor, doğru dürüst elektrik verilemiyor, o tarihlerde evlerdeki kalorifer kazanlarında yakılan fueloil bulunamıyordu.

            Hastanelerde ameliyatlar yapılamıyor, (elektrikler kesiliyor, mazot olmadığı için de jeneratörler çalışmıyordu.) serum yoktu, ilaç yoktu.

            Şimdi bunları neden sayıyorum, bu gün, yaşı 35-40 olanlar bunları bilmiyorlardır, öğrensinler diye. İyi günlerin kıymetini bilelim, sabredelim diye.

            Yine yılbaşından önce her gün 10-15 askerimiz, vatandaşımız şehit oluyor, doğuda, güneydoğuda dükkanlar günlerce kepenklerini açamıyordu.

Çok şükür Ocak, Şubat ve Mart aylarında bir olay yok. Kan yok, gözyaşı yok. 30 senelik PKK terörü bitiyor, kötü gönler de geride kalıyor inşallah. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

 

                        *****                                                                        ***** 

            ÇORUM HABER yine yazıyor; “Tokat’a havaalanı, Yozgat’a havaalanı, Çorum’a da hava !”  

Neden böyle? Neden bizi böyle çok rahat kandırıyorlar? Çorum uçuyor, Çorum kaçıyor diye veriyorlar gazı ayaklarımızı yenden kesip sonra da hava veriyorlar. Çünkü su bile parayla ama hava bedava.

            Biz halkımızı, kamuoyunu kullanmayı bilmiyoruz. Başımıza vuruyor ekmeğimizi elimizden alıyorlar. Mecliste bakanımız olmadığı müddetçe de bu böyle olacaktır.

            Yozgat’a, Tokat’a bu güzel hizmetleri getirenleri inceleyiniz, bu illerin her hükümette bakanları olduğunu göreceksiniz.

            Sağlık bakan yardımcısı olan Sayın Agah Kafkas Bey için öyle sevindik ki göklere çıktık. Hâlbuki bu yeterli değildi, neden Çorum’un bakanı yok diye sorulmalıydı.

Daha önce bu sorulduğunda, Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan, “Çorum’un bakanı benim” demişti, ama yine elimiz havada kaldı.

            Sayın Başbakan, Çorum’un hızlı tren gibi talepleri dile getirilince, ilgililere havale ediyor, o kadar…Havaalanı ise gündeme bile alınmıyor.

            Kamuoyu oluşturulup, hükümete bunlar sorulmalı ve cevap istenmeliydi. Çorum’daki 4 milletvekilinden 3’ü Ak Partiden çıktı da ne oldu? Hiç bir şey!

            Benim Çorumlu saf, temiz, sakin halkım bu meseleler için milletvekillerimiz vasıtasıyla meclise önerge vermeli ve Başbakan’dan açıklama istemelidirler.

Başka iller Sayın Başbakandan neler istiyor neler, biz neden istemiyoruz?

Sanırım halkımızın yönetenlerimize gönül kırgınlığı var.      Kırma insan kalbini, yapacak ustası yok.

            Halkımızın bu suskunluğu çözülmeli ve acilen güzel haberler verilmelidir.

            Not: Ben yazımı yazarken gündüz iki defa 10 dakika ara ile elektrikler kesildi belki asansörde kalanlar bile olmuştur. Artık bu iptidai olaylara son verilmelidir.