Çorum Belediyespor’un kaliteli kadrosuna rağmen şampiyonluk yarışında geride kalmasının en büyük nedeni bir türlü istikrarı yakalayamamasıdır. İstikrarı yakalayamamasının birçok nedeni var ancak şimdi bu nedenleri bir tarafa bırakıp her maça final havasında çıkma zamanı.

İkinci yarıya Belediyespor gibi şampiyonluk mücadelesi veren diğer takımlar da kötü başladı. Ancak, Belediyespor rakiplerin puan kayıplarını iyi değerlendiremedi. Daha önce de dediğim gibi, ikinci yarılar hep zor geçer. Takımların puan kayıpları sürecektir ama önemli olan bu fırsatları iyi değerlendirebilmek.

Şu bir gerçek ki, Çorum Belediyespor ilk yarıdaki performansından çok uzak. Ara transfer döneminde takımdan gidenlerle gelenler arasında ciddi bir uçurum var. Gidenlerden sadece Erkut ve Ferhat’ın attığı gollerin toplamının 8 olduğunu. Buna karşılık Belediyespor’un ikinci yarıda pozisyona girmekte zorlandığını göz önünde bulundurursak, gelenlerin gidenlerin yerini dolduramadığı rahatlıkla görülebilir.

Belediyespor sezon başından beri istikrarı yakalayamadı ama kaybettiği maçlarda bile en azından pozisyona giriyordu. İlk yarının ilk 4 haftasında 7 gol atan Belediyespor’un ikinci yarının aynı periyodunda sadece 3 gol kaydetmesi üzerinde durulması ve çözüm bulunması gereken ciddi bir konu.

Belediyespor’un 2.lig hedefine ulaşabilmesi için kalan 14 maçında olağanüstü bir performans sergilemesi, bunun yanında takım içerisindeki sorunların bir an evvel çözülmesi lazım. Bu takımın bu sezon bir şekilde 2.lige çıkması gerekiyor. Çünkü diğer sezonlarda bu kadar yüksek maliyetli takımlar kurulmadı. Eğer bu sezon çıkamazsa ciddi sorunlar yaşanabilir. Bu yüzden henüz vakit varken herkesin kendine çeki düzen vermesi ve işini iyi yapması gerek. Yoksa yarın çok geç olabilir.