Manavgatspor ve ardından Tavşanlıspor galibiyetleriyle kendine gelen Çorum Belediyespor, evinde, ligin güçlü takımlarından Dardanelspor’u hem de 10 kişi ile 2-1 yenerek play-off yolunda çok önemli bir engeli daha aştı.
Dardanelspor maçı oldukça ağır bir zeminde oynandı. Yer yer su birikintilerinin olduğu sahada iki takım futbolcuları da zaman zaman zor anlar yaşadılar. Gerek top kontrolünde, gerek top sürmekte, gerek pas atmakta ve gerekse ayakta kalmakta zorlandılar.
Maça 4-3-2-1 dizilişiyle başlayan Çorum Belediyespor, istekli bir futbol sergiledi. Rakibi hataya zorlayan bir baskı ile başlayan maçta belli ki hesaplar erken gol üzerine yapılmış. Ancak, bu baskı 10 dakika kadar sürdü. Dengeyi sağlayan Dardanelspor, ani ataklarla Çorum Belediyespor kalesine gitmeye başladı. Özellikle 10 forma numaralı İlker’in taşıdığı toplar büyük tehlikelere neden oldu. İlker’in taşıdığı toplardan biri direkten, ikincisi kaleci Gökhan’ın ayaklarından dönerken, üçüncüsü 37.dakikada golle sonuçlandı. Belediyespor savunması, doğrusunu söylemek gerekirse İlker’i durduramadı.
Gol, Belediyespor’da kısa süreli bir şoka neden olsa da, Kırmızı-Siyahlılar çabuk toparlandı. İlk yarının kalan süresinde beraberlik golü için kurulan baskı, 45.dakikada Yılmaz’ın ceza sahasında düşürülmesiyle sonuç verdi. Kazanılan penaltıyı kullanan Oğuzhan şık bir golle skora denge getirirken, ilk yarı 1-1 bitti.
İkinci yarıya iki takım da kontrollü başladı. İlk yarının son dakikasında çok gereksiz bir sarı kart gören Uğur, 58.dakikada ikinci sarı kartla birlikte kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. Uğur’un, hem de böylesine önemli bir kader maçında takımını eksik bırakması sorumsuzluktan başka bir şey değil. Bu sorumsuz davranışı karşılıksız kalmamalı.
10 kişi kalan Çorum Belediyespor, kalan sürede daha yüksek motivasyonla oynadı. Buna karşılık Dardanelsepor, tüm hatlarıyla Belediyespor’un üzerine gitme yanlışlığına düştü. Nitekim bunun cezasını da, 59.dakikada Hakan Yağmurkaya’nın adrese teslim ortasında Gökhan Kılınç kesti. Kaleci Murat’ın üzerinden aşırtma bir kafa golü atan Gökhan, Belediyespor’u 2-1 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Dardanelspor’un fişini çekti. Çünkü kalan sürede Dardanelspor sadece sahada vücut olarak vardı. 10 kişi mücadele eden Çorum Belediyespor, farkı artırabilecek goller için önemli fırsatlar yakaladı ancak sonuç alamadı.
Sahadan 2-1 galip ayrılan Çorum Belediye, çok kritik bir galibiyet aldı. Bu galibiyetle artık ipler Belediyespor’un elinde.
Taraftara ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Son yılların en kalabalık ve coşkulu taraftarıydı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen 5 bine yakın taraftar Çorum Belediyespor’a tribün desteği verdi. Alınan galibiyette büyük payları var.