ÇEKVA (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) toplantısı için 3 Haziran Cuma akşamı Sinpaş’ın (Alaca’lı hemşehrimiz  Avni Çelik’in Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı şirketi) Darphane’deki Genel Merkezinde bir araya geldik. İlk defa bir Çekva toplasında, Çorum’lu iş adamları, bürokratlar, emekliler olarak  bursiyer öğrencilerin toplamına yakındık. Çekva’nın yeni Genel Koordinatörü Erdal Karslı ve Çekva Müdürü Zühal Çırak belli ki çok çalışmışlar.

Katılımcılar olarak, başta Çekva Başkanı Avni çelik olmak üzere, Feyzullah Kıyıklık, Prof.Dr. Şükrü Kızılot, Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Ömer Derindere (ilk kez katılıyor), İlhan Çenesiz, Prof. Dr. Dilek Yılmazcan, Hasan Karakaş, Sadettin Yücel, İrfan Demiröz, Sabit Velidedeoğlu, Erdal Karslı, Mehmet Yıldırım, Adnan Sabuncu, Hüseyin Akmaz, Hatice-Nurettin Büyükkakaç, Keriman-Doğan Sofracıoğlu, Rüstem Ekmekçi, Nuri Ödemiş, Nazlı Kümbül, Özgür Temel, Sururi Onan, Mustafa Özten, Mehmet Çerikçi, İnci Yetik, Bilgi-Hüseyin Kapusuz, Ahmet Kış,  Adem Toy ve bursiyer öğrenciler salonda yerlerini aldılar.

Daha önce eski İmar ve İskân Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu’nun Vakıf Başkanlığını yaptığı Çekva’nın yeni Başkanı, Avni Çelik  yaptığı açış konuşmasında, İstanbul’da ve Çorum’da yaşayan bütün iş adamları ve bürokratları Çekva’ya yardım etmeleri konusunda göreve çağırdı. 

Avni Çelik, Üniversiteli öğrencilere verilen aylık 100 TL. burs miktarını çok az bularak, önümüzdeki sene bu miktarın 250 TL.’na çıkarılacağını ve bursiyer öğrenci sayısının da en az dört yüz olması gerektiğini söyledi.

Avni beyin bu müjdesi bursiyer öğrencileri çok sevindirdiği için uzun süre alkışladılar.

Daha sonra Avni bey, sahneye konuşmacı olarak Hürriyet Gazetesi yazarlarından hemşehrimiz Ekonomist Prof. Dr. Şükrü Kızılot’u davet etti.

Daha önce Çorum’lu olduğunu bilmediğimiz Şükrü hocamızı tanıyalım.

Çorum doğumlu olan Şükrü Kızılot, A.İ.T.İ. Fakültesinden mezun olmuş. Maliye Bakanlığı'nda 8 yıl çalıştıktan sonra, önce Adana İİBF, daha sonra da Ankara İTİA Maliye Fakültesi'nde Asistan olarak çalışmış; 4 yıl da PETKİM Petrokimya Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Şu anda Gazi Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyeliği ile aynı Üniversite'de Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün yanı sıra, part-time olarak, ODTÜ İİBF'de Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Şükrü Kızılot’un ayrıca Hürriyet Gazetesi'nde güncel mali ve ekonomik konularla ilgili olarak yazıları yayımlanmaktadır.

Vergi ve mali konularda yayınlanmış 56 eseri bulunan Şükrü Kızılot bütün Türkiye’nin takdirini kazanmış çok değerli bir ekonomisttir.

Özellikle, Pazar günleri fıkralar eşliğinde yazdığı ilginç vergi yazılarıyla okurların beğenisini kazanan Şükrü bey, yaptığı konuşmada yaşadığı sıra dışı olayları mizahi bir dille bizlerle paylaşarak büyük alkış aldı.

Bir ara söz alan Sungurlu Arifegazili Köyü Derneği Başkanı Sururi Onan, İstanbul’daki Çorum’lu derneklerin bir araya gelerek bir konfederasyon oluşturulmasını arzu ettiğini dile getirdi. Bu konuda, her nedense kimsenin elini taşın altına sokmadığını belirtti.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda, öğrencilerle beraber yemek yedik. .

Yemekten sonra herkes telefona sarılarak, İstanbul’un koşuşturmaya dayalı hayatının içine balıklama daldı. Ben de Mehmet Demirel ve Hüseyin Akmaz’la beraber Kadıköy’e döndüm. Cep telefonları beni çok korkutuyor. Bu konuda yazdığım bir dörtlüğü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu telefonlar başımızı çok ağrıtacak.

Gün gelecek sağlıklı düşünen kalmayacak.

Yediden yetmişe herkes konuşuyor amma,

Bir zaman dil susacak, gönüller ağlayacak…