Çorumspor, Pursaklarspor’dan sonra sahasında bir başka Başkent takımı Bugsaşspor ile de golsüz berabere kalıp Yükselme Grubu yolunda büyük bir avantajı daha kaçırdı. Çorumspor, son haftalardaki kan kaybıyla Yükselme Grubu şansını zora soktu diyebiliriz.

Bugsaşspor Teknik Direktörü Levent Şahin, Çorumspor’u çok iyi analiz etmiş. Gerekli önlemleri almış ve takımını ona göre sahaya sürmüş. Çorumspor’a neredeyse top oynatmadılar. Buna karşılık Çorumspor bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Pozisyon bulmakta güçlük çekti. Galip gelebilmek için gol atmanız gerek. Atamazsanız kazanamazsınız. Çorumspor da yakaladığı cılız pozisyonları değerlendiremeyince kazanamadı. Rakip takımda Süper Lig tecrübesi bulunan iki futbolcu vardı. Biri Denizlispor’dan tanıdığımız İbrahim Çelik, diğeri ise Diyarbakırspor’dan bildiğimiz İ.Taylan Uzunoğlu. Rakip takımın buradan 1 puanla ayrılmasında bu futbolcuların payı çok büyüktü.

Şunu bir kez daha ısrarla söylüyorum. Çorumspor’un kadrosunda çok yetenekli oyuncular var. Eğer ilk onbir oluşturulurken doğru tercihler yapılırsa Çorumspor’un bu grupta yenemeyeceği takım yok. Zaten ilk beşteki takımlara baktığınızda, Çorumspor’un Bugsaş dışındaki tüm rakiplerini yendiğini görüyoruz.

Son üç haftaya girilirken Çorumspor’un Yükselme Grubu şansı sürüyor. İç sahada Erzurumspor karşısında 3 puan garanti gibi. Ama Karsspor ve Akçaabat Sebatspor deplasmanları çok zorlu geçecek. Eğer Çormuspor Yükmselme Grubu’na çıkacaksa bu deplasmanlardan puan çıkartmak zorunda.