Ligde kalma mücadelesi veren Çorumspor, haftaya düşme hattında giren Trabzon temsilcisi Ofspor ile sahasında golsüz berabere kalarak düşme potası ile aradaki puan farkını açma fırsatından bir kez daha yararlanamadı. Maç öncesindeki verilere bakıldığında, beraberlik ön plandaydı. 4 beraberliği bulunan Çorumspor ile galibiyeti olmayan ancak 3 beraberlik elde eden Ofspor arasındaki maçın berabere biteceğini tahmin ediyordum, öyle de oldu.

Teknik heyette değişikliğe giden Ofspor Çorum’a maç öncesinde futbolculara yapılan ödeme nedeniyle ekstra moralle geldi. Buna karşılık Çorumspor’da ise moraller bir o kadar bozuktu. Oldukça soğuk bir havada, tatsız, tuzsuz bir karşılaşma izledik. Beklediğim gibi karşılaşma berabere bitti.

Çorumspor’da genç Fatih ile Ceyhun sahanın en iyileriydi. Ofspor’da ise oyuna sonradan giren Abdurrahman az daha skoru takımı lehine çevirecekti. İyi ki ilk 11’de oynamadı.

Maçın hakemi son derece kötü bir yönetim sergiledi. Yardımcıları ile uyumsuzluğu da belirgin bir şekilde göze çarptı.

Maçın berabere bitmesi elbette normal bir sonuç olarak değerlendirilebilir. Ancak bunlar Çorumspor için kader haftaları niteliği taşıyor. Çorumspor’un ikinci yarıda ligde kalma mücadelesi verecek takımlarla deplasmanda oynayacak olması dezavantaj olacak. Hele de lisanslar çıkartılamazsa Çorumspor’u ligden düştü sayabiliriz. Çünkü mevcut şartlarda ikinci yarıya da aynı kadro ile girilebileceğini sanmıyorum.

Bayram öncesinde yönetimin ilk önce futbolculara yaklaşık 30 bin lira civarında ödeme yapacağını açıklamasına karşılık sadece ilk 11’de oynayan futbolculara 500’er lira dağıtılması üzerine patlak veren para krizi, başkan Tuncay Yılmaz’ın “prim ödedik” açıklaması ile skandal boyutu kazandı. Bu bile Çorumspor’da bazı yanlışların hala devam ettiğini tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

Para skandalından sonra Ömür’ün kaptanlığı bırakması bence son derece anlamlı ve onurlu bir davranış. Çorumspor’da dördüncü sezonunu geçiren deneyimli futbolcu ara transferde takımdan ayrılacak olursa ki bunun sinyallerini verdi, Çorumspor için büyük kayıp olur.

Şimdilik işler iyi gitmiyor ve yönetimin işi her geçen hafta daha da zorlaşıyor. Umarım lisanslar ikinci yarıya çıkar. Ama görüntü itibariyle işler iyi gitmiyor ve lisansların çıkartılması çok zor. Yönetim de şimdiden B ve C planları yapmaya başladı bile.